Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

BK Häckens Mohammed Ali Khan blir den första spelaren att tilldelas Offsides pris Allsvenskans stora hjärta.

I jakten på framgång har svensk fotbolls två mest ineffektiva klubbar värvat landets mest effektiva tränare. Kristof Vogel skriver om bönderna som ska rädda Stockholm.

Offsides chefredaktör Johan Orrenius skriver om bakgrunden till Allsvenskans stora pris och berättar hur röstningen har gått till. Hur skulle era topplistor se ut?

Nu är det klart vilka som kan ro hem Allsvenskans stora pris – här hittar du finalisterna i respektive jurykategori.

På allmän begäran har Offsideredaktionen tagit ut en elva bestående av de största besvikelserna under Allsvenskan 2013.

Inför säsongen tippade ni läsare och vi på redaktionen den allsvenska sluttabellen. När sista omgången är spelad det dags att skämmas…

AVSKED. I fredags spelade BK Häcken den sista matchen på Rambergsvallen. Offside sökte sig ner i arkiven för att hitta våra bästa foton från Fotbollssveriges mest utskällda arena.

På Tombolans trettiotredje lapp stod det »Nabil Bahoui«. Offside ringde upp AIK:s yttermittfältare och pratade om Miami, potatismos och Martin Mutumba.

På Tombolans trettioandra lapp stod det »Emil Bergström«. Offside ringde upp Djurgårdens försvarare och pratade om organisationsteori, vin och VM-94.

AIK Fotboll vill i framtiden bli försiktigare när det gäller ekonomin. Offsides Kristof Vogel ser ett antal hinder på vägen.

För att råda bot på sin okunskap om Kalmar FF:s målvakt ringde Victor Friberg upp Lars Cramer, norrmannen som fick det kul på jobbet.

Helgens allsvenska matcher bjöd på flera överanskningar. Här tar Offsideredaktionen ut omgångens lag.

»Vi trodde vi reste till händelsernas centrum. Vi hade fel.« Redaktör åkte till Schweiz och saknade allsvenskt kaos Ingessonsk triumf.

Offsideredaktionen slår sina påsar ihop och listar de elva bästa spelarna i den allsvenska omgången.

Vad gjorde Malmö till Sveriges bästa lag? Vilka tränar DIF och Elfsborg nästa år? Och var tar Mauricio Albornoz vägen? Det och mycket mer reder vi ut i Omgången.

Offsides Kristof Vogel filosoferar vilken värvningspolicy som är mest kostnadseffektiv i längden.

Efter en udda kväll på O'Learys med en nysparkad tränare anser Offsides Johan Orrenius att IF Elfsborg har mycket att leva upp till.

Klas Ingesson blir ny chefstränare i Elfsborg. Vi skrev om Ingessons jakt på det rätta virket redan 2011, och dagen till ära kan du läsa hela texten igen.

Offsideredaktionen slår sina påsar ihop och tar ut den allsvenska omgångens bästa elva.

Är Öster omgångens största förlorare? Levde derbyna upp till hajpen? Och vilka får lyfta SM-bucklan till slut? Det och mycket mer reder De tre redaktörerna ut i Omgången.

På Tombolans trettioförsta lapp stod det »Henrik Rydström«. Offside ringde upp mittfältaren och pratade om snygga kort, Lars Winnerbäck och funktionell teknik.

Offsideredaktionen slår sina påsar ihop och listar de elva bästa spelarna i den allsvenska omgången.

Vann Blåvitt rättvist? Är det kris i HIF? Och vilket av de kommande derbyna är egentligen hetast? Det och mycket mer reder vi ut i Omgången.

Victor Friberg kastade bort en halvtimme av sitt liv på en värdelös tabell, så han ringde en AIK:are.

På Tombolans trettionde lapp stod det »Emil Forsberg«. Offside ringde upp Malmö FF:s mittfältare och pratade om skånska, fredlighet och Simon Thern.

Om din favoritklubb vore en öl, vilken sort skulle den vara då? Victor Friberg ritat upp Allsvenskan – i ölform.

På Tombolans tjugonionde lapp stod det »Pär Hansson«. Offside ringde upp Helsingborgs målvakt och pratade om Google, gud och lax.

Offsideredaktionen slår sina påsar ihop och listar de elva bästa spelarna i den allsvenska omgången.

Varför var topplagen så bleka? Är Metes mål årets snyggaste? Är »Fimpen« Allsvenskans mest underskattade målvakt? Det och mycket mer reder vi ut i Omgången.

Victor Friberg premiärbloggar om hur en knappt gymnasiefärdig mittfältare och en 20-åring från IK Zenith gjorde gubbhelgen till något helt annat.

På Tombolans tjugosjunde lapp stod det »Tim Björkström«. Offside ringde upp Brommapojkarnas försvarare och pratade om godis, bilar och Barack Obama.

Medan flera transferrekord krossades ute i Europa rådde det stiltje i Sverige. Kristof Vogel sammanfattar läget – och berättar hur marknaden kan förändras.

Har MFF för lite rutin? Håller Berisha i Serie A? Och vad sa egentligen Janne Andersson i paus? De tre redaktörerna ger sin syn på den allsvenska omgången.

Allsvenska topplag under press och ett engelskt tungviktsmöte. Offsides Victor Friberg guidar dig till helgens härligaste matcher.

Allsvenskan börjar dra ihop sig. Här ger De tre redaktörerna sin syn på den tjugoförsta omgången.

På Tombolans tjugosjätte lapp stod det »Freddy Söderberg«. Offside ringde upp Östers anfallare och pratade om morgontrötthet, gitarrer och New York.

Vilket var omgångens festligaste mål? Är Mutumba mest underhållande i Allsvenskan? Och vore det idioti att låta Norling gå? De tre redaktörerna om omgången.

På Tombolans tjugofemte lapp stod det »Mauricio Albornoz«. Offside ringde upp BP:s mittfältare och pratade om sönderskurna fingrar, pakter och John Guidetti.

På Tombolans tjugofjärde lapp stod det »Johan Larsson«. Offside ringde upp Elfsborgs högerback och pratade om skrock, basket och Mattias Florén.

På Tombolans tjugotredje lapp stod det »Martin Broberg«. Offside ringde upp Djurgårdens mittfältare och pratade om Kanye West, tröjnummer och döden.

På Tombolans tjugoandra lapp stod det »Johan Persson«. Offside ringde upp Östers mittfältare och pratade om pölse, bränder och drömmen om de stora pengarna.

På Tombolans tjugonde lapp stod det »Martin Lorentzson«. Offside ringde upp AIK:s högerback och pratade om sönderskurna kinder, fina tatueringar och risiga omklädningsrum.

Vad strular i Borås? Är Öster årets besvikelse? Och vilka har egentligen varit bäst hittills? De tre redaktörerna ger sin syn på den Allsvenska omgången.

»Få allsvenska spelare har på senare år fått mig på så gott humör.« Ystén imponerad av spelaren som redan har skakat hand med Arsène Wenger.

Halvvägs genom Allsvenskan 2013 bjuder webbredaktör Victor Friberg på en genomgång av vilka som presterat bäst hittills. I form av en drömelva.

Hur påverkas Syrianska av Melkemichels avhopp? Är HIF coola eller töntiga? Och är AIK bättre när det stormar kring laget? De tre redaktörerna ger sin syn på den femtonde omgången.

Tacofest i Borås, revanschlusta i Malmö och ångest i Södertälje. Offsideredaktionen listar helgens hetaste matcher.

En 36-åring med 50 A-landskamper under bältet beter sig som en tolvåring.

Vi älskar Allsvenskan. Så vi bestämde oss för att ge ligan ett alldeles eget pris. Ett stort pris till och med.

Vad är grejen med det stökiga spelschemat? Har Gnaget fortfarande guldchans? Och hur går det för klubbarna i Europacupspelet? De tre redaktörerna sammanfattar de senaste omgångarna.

På Tombolans nittonde lapp stod det »Tomas Björk«. Offside ringde upp Åtvidabergs lagledare och pratade om timmerbilar, meningslös irritation och bra matställen.

På Tombolans artonde lapp stod det »Simon Tibbling«. Offside ringde upp Djurgårdens mittfältare och pratade om lyckonummer, ärr och Joe Labero.

Kan din klubb värva spelare som gör skillnad? Kristof Vogel om vilka allsvenska klubbar som kan komma att shoppa loss i sommar.

På Tombolans sjuttonde lapp stod det »Oliver Silverholt«. Offside ringde upp Hamstads BK:s mittfältare och pratade om spindlar, syskonkärlek och gamla fotbollsskor.

På Tombolans sextonde lapp stod det »Per Nilsson«. Offside ringde upp Malmö FF:s VD och pratade om snygga kroppar, öde öar och tecknade filmer.

»För första gången i mitt liv är jag bitter.« Redaktör Ystén tillbringade sin födelsedag med Magnus Pehrsson.

På Tombolans femtonde lapp stod det »John Alvbåge«. Offside ringde upp IFK Göteborgs målvakt och pratade om legoland, bilar och goa gubbar.

Pengar spelar roll – även i Allsvenskan. Kristof Vogel om varför Helsingborgs IF toppar tabellen.

På Tombolans fjortonde lapp stod det »Bobbie Friberg da Cruz«. Offside ringde upp IFK Norrköpings försvarare och pratade om efternamn, svordomar och Rio de Janeiro.

På Tombolans trettonde lapp stod det »Davor Blazevic«. Offside ringde upp Brommapojkarnas målvakt för att prata baksmälla, otålighet och Karl-Alfred.

Vad är Östers största problem? Har det vänt för Djurgården? Och vilken arena är det egentligen svårast att näta på? De tre redaktörerna analyserar allsvenskans nionde omgång.

På Tombolans tolfte lapp stod det »Joel Allansson«. Offside ringde upp IFK Göteborgs mittfältare och pratade om actionhjältar, trängselskatt och utomjordingar.

På Tombolans elfte lapp stod det »Daniel Hallingström«. Offside ringde upp Åtvids försvarare och pratade om fastighetsskatt, öde öar och cellskräck.

Vad är Elfsborgs största styrka? Vad hände egentligen i Malmö–Djurgården? De tre redaktörerna ger sin syn på Allsvenskans åttonde omgång.

Efter en knapp tredjedel av Allsvenskan 2013 har redan mycket hänt i vår lilla liga. Offside bjuder på en citatsammanfattning.

När bör djurgårdarna bli oroliga på riktigt? Vem är viktigast i HIF? Och är IFK Norrköping Allsvenskans mest oberäkneliga lag? De tre redaktörerna ger sin syn på den sjunde omgången.

På Tombolans nionde lapp stod det »Liridon Selmani«. Offside ringde upp Halmstad BK:s anfallare och pratade om dålig lukt, albansk slang och Anel Raskaj.

»Bland klubbarna inom SEF var det totalt sex klubbar som redovisade ett negativt eget kapital i det senaste bokslutet« Då allt fler klubbar visar röda siffror lägger Kristof Vogel ut texten om hur elitlicensen egentligen fungerar.

»Det här var kvällen då Allsvenskan blev älskvärd igen.« AIK-IFK Göteborg återerövrade svensk fotbolls anseende.

AIK:s svaga säsongsinledning känns plötsligt oviktig. Hemmamatchen mot IFK Göteborg på måndag – vad ska vi med den till?

På Tombolans åttonde lapp stod det »Elmin Nurkic«. Offside ringde upp Östers 21-årige försvarare och pratade om aggressivitet, skämslåtar och lyxiga hotell.

När tappar Blåvitt serieledningen? Har Djurgården det kämpigare än någonsin? De tre redaktörerna ger sin syn på Allsvenskans sjätte omgång.

YSTÉN: »Jag har lite förståelse för att man raljerar istället för att visa ilska över att folk pissar på sporten man älskar.«

Djurgårdstränare Pehrsson avgår efter hot. Vi tittar 10 år tillbaka i tiden och förklarar varför slaget är extra tungt för DIF.

Toppmöte i Allsvenskan och vi beslutade oss för att leka snäll redaktör, ond redaktör. Läs om en match ur två olika perspektiv.

På Tombolans sjunde lapp stod det »Hannes Stiller«. Offside ringde upp IFK Göteborgs anfallare och pratade om surdegsbröd, fötter och Niclas Alexandersson.

Är det dags för Magnus Pehrsson att tacka för sig? Vem vinner skytteligan? Och hur ska MFF rå på Blåvitt? De tre redaktörerna ger sin syn på Allsvenskans femte omgång.

På Tombolans sjätte lapp stod det »Måns Söderqvist«. Offside ringde upp Kalmar FF:s mittfältare och pratade om att håna en norrman, Kalmars lögner och flygande bilar.

Kristof Vogel om varför klubbarna gör rätt som lägger ut kioskförsäljningen på entreprenad.

Varför går inte folk till de allsvenska arenorna? Ska Hansen eller Thomsson hyllas för Östers start? Har de assisterande domarna blivit sämre? De tre redaktörerna analyserar Allsvenskans fjärde omgång.

Efter IFK:s succéstart: redaktör Ystén gick till Gamla Ullevi för att se om laget kunde hålla sig på mattan.

Kalmar FF satte in en »extra hemmapremiär« på grund av den usla publiktillströmningen mot Häcken. Offside frågade Svante Samuelsson om reklamkuppen gett önskad effekt.

På Tombolans femte lapp stod det »Jonas Olsson«. Offside ringde upp Gefles försvarare och pratade om hajar, hiphop och utomjordingar.

Farlig inne i boxen? Kanske det. Men ingen vågar längre tänka utanför den.

Kan man lita på Magnus Pehrsson? Hur bra är Alvbåge egentligen? Allsvenskan 2013 rullar på, och här ger De tre redaktörerna sin syn på den tredje omgången.

På Tombolans fjärde lapp stod det »Mattias Hugosson«. Offside ringde upp Gefles målvakt och pratade om golf, fobier och stjärntecken.

Västsvensk drabbning och gigantmöte i Italien. Offsides statistiker Tim Nielsen guidar dig till veckans höjdpunkter.

I #2/2012 granskade vi de allsvenska klubbarnas intressen i Afrika. Nu återpublicerar vi hela reportaget.

Får AIK lite andrum? Är Kalmar underskattade? Hur tyst blir den där minuten i England egentligen? Offsideredaktionen listar helgens hetaste matcher.

SVT:s Uppdrag Granskning synade Firman Boys. Redaktör Ystén konstaterar att allting landar i samma gamla fråga.

På Tombolans andra lapp stod det »Niklas Backman«. Offside ringde upp AIK:s mittback och pratade om betting, matlagning och döden.

Vad är ett rimligt straff för ett inkastat päron? Hur påverkas AIK av Jens T Anderssons avhopp? Ska Anders Svensson spela mittback oftare? De tre redaktörerna ger sin syn på den andra omgången.

Det ökande publikintresset i Stockholm får Kristof Vogel att minnas förra decenniets publikbubbla.

Men först passar vi på att klämma in omgångens allsvenska lag.

Manchester, Stockholm och Åtvidaberg. Offsides statistiker Tim Nielsen guidar dig till veckans höjdpunkter.

Spelar Blåvitt rakt även på hemmaplan? Hur står sig nybyggda Gais mot fjolårssuccén Varberg? Här listar Offsideredaktionen helgens hetaste matcher.

Då var Allsvenskan 2013 äntligen igång. Här ger De tre redaktörerna sin syn på premiäromgången.

1) IF Elfsborg: I dag är det IF Elfsborgs dag i Offsides allsvenska nedräkning. Vi bad författaren Ulf Lindström berätta mer om sin kärlek till klubben.

1) IF Elfsborg: Spel i Europa verkar oförenligt med allsvensk guldstrid. Offside frågade Stefan Ishizaki varför Elfsborg skulle vara ett undantag.

1) IF Elfsborg: Läsarna tippar att IF Elfsborg slutar första plats i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

2) Malmö FF: I dag är det Malmö FF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

2) Malmö FF: Offside frågade Emil Forsberg hur det är flytta söderut.

Tre dagar före premiären har AIK gjort det mesta rätt – i varje fall utanför planen. Redaktör Ystén analyserar försäsongens snackis.

2) Malmö FF: »Som Malmöpåg går det inte att hålla på en annan klubb«. Offside bad MFF-supportern Janne Möller berätta om sin relation till klubben.

2) Malmö FF: Läsarna tippar att Malmö FF slutar på andra plats i årets Allsvenska. Vi frågade lagets kapten, Jiloan Hamad, hur han ska bli ännu bättre i år.

15) IF Brommapojkarna: I dag är det IF Brommapojkarnas dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

15) IF Brommapojkarna: Offside frågade Nicklas Bärkroth hur det är att vara tillbaka på Grimsta.

I fjol tog redaktör Bengtsson ut en uppmärksammad »Floppelva«. Här är spelarna han hoppas slippa inkludera i höst.

15) IF Brommapojkarna: »När jag fick chansen att spela för klubben som tolvåring tvekade jag aldrig«. Offside bad BP-supportern Henrik Strömblad berätta mer om sin relation till klubben.

15) IF Brommapojkarna: Läsarna tippar att IF Brommapojkarna slutar på femtonde plats i årets Allsvenska. Vi frågade försvararen Pontus Segerström hur laget ska lyckas täta läckorna.

6) BK Häcken: I dag är det BK Häckens dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget

6) BK Häcken: »På ett sätt är jag glad om vi hänger kvar i Allsvenskan«. Offside bad Häckensupportern Biffen Jansson berätta mer om sitt supporterskap.

6) BK Häcken: Offside frågade Häckens Mika Ojala varför han valde Häcken framför PAOK.

6) BK Häcken: Läsarna tippar att BK Häcken slutar på sjätte plats i årets Allsvenska. Vi frågade Peter Gerhardsson om laget ens tänker på defensiven.

10) Åtvidabergs FF: I dag är det Åtvidabergs FF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

10) Åtvidabergs FF: »Man ska leva i nuet vet du«. Offside bad Åtvidabergs forne stjärna berätta om kärleken till klubben.

10) Åtvidabergs FF: Från storstaden till bruksorten. Offside frågade Daniel Sjölund hur han trivs i Åtvidaberg.

2017 vill SEF att Allsvenskan ska vara Nordens bästa liga. Offsides Kristof Vogel tror att det är rimligt, och här förklarar han varför.

10) Åtvidabergs FF: Läsarna tippar att Åtvidabergs FF slutar på tionde plats i årets Allsvenska. Vi frågade Kristian Bergström om varför han aldrig blir varnad.

En kort, lättsam, sammanfattning av den allsvenska upptaktsträffen 2013. Utseendet har betydelse!

4) IFK Göteborg: I dag är det IFK Göteborgs dag i Offsides allsvenska nedräkning. Vi bad MMA-fightern Eddy Bengtsson berätta om sina känslor för klubben.

4) IFK Göteborg: Fjolårssäsongen innehöll få glädjeämnen IFK Göteborgs tävlingsinriktade tränare. Offside frågade Mikael Stahre vad som krävs för att han ska må bättre i år.

4) IFK Göteborg: Han har överösts med beröm redan innan säsongen dragit igång. Offside frågade Ludwig Augustinsson hur han trivs på västkusten.

4) IFK Göteborg: Läsarna tippar att IFK Göteborg slutar på fjärde plats i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

11) Mjällby AIF: I dag är det Mjällby AIF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

11) Mjällby AIF: Peter Swärdh har flyttat till Åtvidaberg. Offside frågade Mjällbys nya tränare Anders Torstensson hur det är att kliva ut ur skuggan.

11) Mjällby AIF: »I fjol såg jag 20 av 30 matcher på plats och i år är målet att verkligen se alla«. Mjällbysupportern Daniel Olausson om sin relation till klubben.

11) Mjällby AIF: Läsarna tippar att Mjällby AIF slutar på elfte plats i årets Allsvenska. Vi frågade Mattias Asper om han börjar tappa stinget.

5) Helsingborgs IF: I dag är det Helsingborgs IF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Vi frågade Christoffer Andersson hur laget hittar motivation inför en säsong utan Europaspel.

5) Helsingborgs IF: Efter succén i Öster flyttade Roar Hansen västerut. Vi frågade HIF:s nyförvärv hur fansen kommer att märka att en ny tränare kommit till stan.

5) Helsingborgs IF: »Supporterskapet växte när Inge Danielsson spelade i HIF«. Offside bad ståuppkomikern Adde Malmberg berätta om sin relation till Helsingborgs IF.

5) Helsingborgs IF: Läsarna tippar att Helsingborgs IF slutar på femte plats i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

7) IFK Norrköping: »Niclas Kindvall var gympavikarie«. Markus Krunegård berättar om sin kärlek till IFK Norrköping.

7) IFK Norrköping: I dag är det IFK Norrköpings dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

7) IFK Norrköping: Offside frågade IFK Norrköpings nyförvärv Rawez Lawan om han ser återkomsten till Allsvenskan som ett steg bakåt.

7) IFK Norrköping: Läsarna tippar att Norrköping slutar på sjunde plats i årets Allsvenska. Vi frågade Christoffer Nyman om han tror att man spelar bättre i en klubb man älskar.

13) Halmstads BK: Offside frågade HBK:s nyförvärv Stefan Selakovic om hur klubben förändrats de senaste tolv åren.

13) Halmstads BK: I dag är det Halmstads BK:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

13) Halmstads BK: »Nu har de allt att vinna«. Vi bad tennisproffset Sofia Arvidsson berätta mer om sina känslor för Halmstads BK.

13) Halmstads BK: Läsarna tippar att HBK slutar på trettonde plats i årets Allsvenska. Vi frågade Michael Svensson varför han fortfarande inte lagt av med fotbollen.

9) Kalmar FF: I dag är det Kalmar FF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Vi bad skådespelaren Samuel Fröler berätta om sina känslor för klubben.

9) Kalmar FF: Kalmar har återigen fyllt på sin brassekvot. Offside frågade Nanne Bergstrand hur han får alla sydamerikaner att trivas.

9) Kalmar FF: Ännu en talang har lämnat Värnamo. Offside frågade Jonathan Ring hur de första månaderna i Kalmar FF varit.

9) Kalmar FF: Läsarna tippar att Kalmar FF slutar nia i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på klubben.

16) Syrianska FC: I dag är det Syrianska FC:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger De tre redaktörerna sin syn på klubben.

16) Syrianska FC: »Man börjar hålla på laget redan vid födseln«. Vi bad supportern Josef Özer berätta om sina känslor för Syrianska FC.

16) Syrianska FC: Läsarna tippar att Syrianska slutar sist i årets Allsvenska. Offside frågade försvararen Haris Skenderovic varför han drar på sig så många kort.

8) Djurgårdens IF: I dag är det Djurgårdens dag i Offsides allsvenska nedräkning. Vi bad Djurgårdssupportern Lars Ohly berätta om sina känslor för klubben.

8) Djurgårdens IF: Klarar Erton pressen? Är Djurgården bättre utan Hämäläinen? Här ger De tre redaktörerna sin syn på saken.

8) Djurgårdens IF: På mindre än ett år har Djurgården bytt ut hela centrallinjen. Offside frågade klubbens manager, Magnus Pehrsson, varför.

8) Djurgårdens IF: Läsarna tippar att Djurgården slutar åtta i årets Allsvenska. Offside frågade den nygamle Djurgårdaren Andreas Johansson hur det känns att vara tillbaka.

12) Östers IF: I dag är det Östers IF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Offside frågade mittfältaren Dennis Velic hur han ska hålla sig kvar i Allsvenskan den här gången.

12) Östers IF: »När jag insåg att han spelade i Östers IF så bestämde jag mig«. Staffan Hellstrand om hur Tommy Svensson fick honom att börja hålla på Öster.

12) Östers IF: Kenny Pavey är tillbaka i Allsvenskan. Offside frågade engelsmannen hur han trivs i Småland.

12) Östers IF: Läsarna tippar att Östers IF slutar tolva i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på laget.

14) Gefle IF: I dag är det Gefle IF:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. Här ger de tre redaktörerna sin syn på lagets säsong.

14) Gefle IF: Den nygamle Gefleförsvararen Anders Wiktröm berättar om hur saker och ting förändrats på fyra år.

14) Gefle IF: »Jag gillar ju det där underdogperspektivet« Gefle-supportern Rickard Olsson berättar om sin relation till klubben.

14) Gefle IF: Läsarna tippar att Gefle IF får det tufft i årets Allsvenska. Offside frågade lagets tränare, Per Olsson, om han aldrig tröttnar på att jobba i motvind.

3) AIK: I dag är det AIK:s dag i Offsides allsvenska nedräkning. AIK-supportern Niklas Strömstedt berättar om sina känslor för klubben.

3) AIK: Tre av lagets mittbackar fick plats i landslagets januariturné. Vi frågade tränare Andreas Alm om konkurrensen i försvaret är ett problem.

3) AIK: Nyförvärvet Nabil Bahoui berättar om hur han gick från att göra noll mål till att göra 15 – på ett år.

3) AIK: Läsarna tippar att Solnalaget slutar trea i årets Allsvenska. Här ger De tre redaktörerna sin syn på AIK:s säsong.