Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

51 procent trams

ILLUSTRATION: DANIEL HÖGBERG

Debatten har varit fylld av känslor. Offside kontaktade ett antal personer för att ställa frågan: Bör Sverige skrota 51-procentsregeln?

Arsène Wenger
– I am not a conspiracy theorist. I have 30 years in this job and if I was paranoid, you would know it already. I just think that when I worked for 16 years in the country I expect a certain respect. You can criticise me and say I am doing a bad job, I will never come back to you. But this kind of thing that is a bit manipulative … and then when they are wrong, I don't accept it.
Jo, men nu gällde det ju den här regeln…
Look, I am here to talk about the game against Aston Villa so can we please have some questions about that game? That would be very nice.

Mikael Stahre
– För mig är det jävligt enkelt. Man kan inte bara göra nåt till 51 procent. Antingen går man all in, eller så skiter man i det.

Magnus Pehrsson
– Vi måste nog ta till åtgärder för att närma oss de bästa lagen i Europa. Så försöker i alla fall vi i Djurgården tänka. Den här säsongen ska vi till exempel spela som Barcelona. Eller var det Bayern München? 

Pia Sundhage
– Jadu. Vi tar den här då (sjunger): »An’ though the rules of the road have been lodged, it’s only people’s games that you got to dodge. And it’s alright, Ma, I can make it«.

Roland Andersson
– Automatisera! Koordinera! Är de vana vid andra regler gäller det att hjärntvätta bort dem från det! Sätta sig på supportrarna!

Joey Barton
Trying to give me a stick you cheeky man? Get your own life in order first.
Varför måste du ta allt så personligt? Det här har ingenting med dig att göra, Joey. Fundera på saken så ringer jag i morgon igen.
– Fuck off.

Daniel Tjernström
– Det är en bra fråga är det. Man kan fundera länge på den kan man. Men så länge kroppen känns skaplig kan man ju ta ett år i taget kan man.

Lasse Granqvist
– Åh mon dieu my god what is going on!? Allt skiter sig för RF!

Patrick Ekwall
– Vi kan tala om föreningsdemokrati och medlemspåverkan. Men Långe Lundhs krönika på Fotbollskanalen.se; den skojar du inte bort.

Glenn Hysén
– Jag tycker det är totalt vansinne. 51-procentsregeln gör livet fan så mycket tråkigare. Jagmenarvafasiken: det finns ju en massa goa maltwhiskys som ligger en bra bit över den gränsen. 

Joey Barton
I’ve slept on it. I have no right to question a rule I hardly know. I must therefore apologise for my part in last nights heated exchange. I should be wise enough to rise above such trivial things. Have a good day people.

Björn Ranelid
– Herrrrrrrregud! 51-procentsregeln väger ingenting, ändå är den tyngre än allt annat på jorden. Jag kan prata om detta i fyra-fem timmar, du har aldrig hört någon tala som jag, det är ranelidskan, det är därför de mobbar mig.  

Kenny Pavey
– Get in there!!!

Rikard Norling
– Det är ett delikat spörsmål som måste placeras i den gyllene vågskålen. Det finns ofantligt mycket kärlek i den ena skålen, ställt mot rationalitetens kranka blekhet som vi finner i den andra. I krocken uppstår ett moln av passion som jag som fotbollstränare måste närma mig med största respekt. 

Erik Hamrén
– Det är dålig respekt mot de andra 49 procenten. De gör ett jävla jobb de också. 
Är det realistiskt att tro att ett slopande av regeln verkligen gör svensk klubbfotboll bättre?
– Varför måste man vara så realistisk jämt? Ibland blir faktiskt livet roligare om man inte är det.

Zlatan Ibrahimovic
– Det känns bra, mycket bra. Men jag vet ente om det är professionellt. 

Egil »Drillo« Olsen
– 51 procent? Hur många gånger måste jag behöva säga det. Bollinnehav är överskattat. Har vi icke scoret etter tie sekunder må vi lika gärna ge bollen till motståndarna.  

Lars Ohly
– Det är helt felaktigt. Djurgården var en arbetarklubb från början.
Nu var det ju 51-procentsregeln jag frågade om. 
– Den ska vara kvar. Men låt mig säga det igen: Djurgården är ingen överklassklubb.

Tommy Söderberg
– Jag känner … vi talar så mycket om siffror i dagens samhälle. Men vad händer med människan? 51 procent … jag skulle i stället vilja lyfta fram 51 MÄNNISKOR. Ove som pumpar bollarna, Marianne som brygger kaffet, Mats som klipper planen, Ester som tvättar kläderna…

Den 1 mars är det biopremiär för Logan där Hugh Jackman återkommer i rollen som Wolverine och Patrick Stewart som Professor X.

 I en nära framtid måste Logan och Professor Charles Xaiver tillsammans kämpa för överlevnad i

Vi säger grattis till Max Tallberg, Kim Odelberg och Eric Karlsson som alla visste att rätt svar på tävlingsfrågan var Frida Wallberg. De vinner två biobiljetter till filmen. Den 20 januari är det premiär för Bleed for this. Filmen är

Vi sägger grattis till Anders Joelson, Conny Lavin och Henrik Mattsson som alla visste att Alex Ferguson blev engelsk mästare 13 gånger med Mancherster United. De vinner var sitt exemplar av Football Manager 2017.

Football Manager 2017

Smygläsning

Livet från den ljusa sidan

Den första halvan av »Lars-Tommy« gjorde EM-succé i somras, analyserar Champions League-fotboll i TV och har återvänt till landslaget. Den andra halvan har gjort sitt bästa för att undvika rampljuset. Offside följde med Tommy Söderberg till ett ungdomshem på Visingsö för att förstå varför han är som han är.

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera