Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Whaaaaz up, Svenska fotbollförbundet?

Av: Anders Bengtsson

Det är så himla kul att Svenska fotbollförbundet och rapparen 50 Cent inlett ett samarbete. Jag känner verkligen det. Det är svinballt att ett fotbollsförbund tänker utanför boxen och därmed kan erbjuda unikt designade blågula hörlurar – Street by 50 On-Ear – av rapparen, gangstern och entreprenören. Och inte är det trist att någon på marknadsavdelningen har rott i land en affär som genererar en slant till förbundets kassa. Man kan nästan föreställa sig hur glatt det kommer att vara på kansliet i Solna i december när Karl-Erik Nilsson delar ut julbonusen. Nilsson greppar mikrofonen och: »All bitches and hoes, come to me and grab some earphones!« Typ. 

Visst är det också härligt att Allbäck äntligen har hittat ett par hörlurar där »ljudet är helt fantastiskt«, som han säger, och dessutom ett par som är »riktigt snygga«. För det är definitivt som vår Players Manager säger: »Musik såväl som fotboll handlar om passion och det här känns som en klockren produkt för fotbollsälskare.« Most def!

Nä, det här känns rakt igenom som ett helfestligt samarbete där alla är superglada (jag kan inte säga det tillräckligt många gånger – men jag är verkligen så glad för Allbäcks skull, han har äntligen hittat ett par hörlurar med »passion«). Och 50 själv hälsar via förbundets hemsida att han tycker att samarbetet är »coolt«.


Det är därför som det är så jävla trist att personen på andra sidan, själva snubben bakom hörlurarna – »50«, som man säger om man har koll – eller Curtis Jackson som han egentligen heter, har det så jobbigt just nu.
Ja, han har haft det ganska länge – från att han åkte fast för att ha dealat crack och heroin 1994 till i dag har han haft återkommande möten med polisen. Ibland har någon försökt peppra ner honom i en drive by, andra gånger har han fått ett skott i halsen. Det har också hänt att han fått böter efter att polisen hittat otillåtna vapen i hans bil. Men nu är det alltså asjobbigt för 50.

För i somras åtalades han för misshandel av sin ex-flickvän. 38-åringen ska ha blivit så upprörd efter ett gräl att han började slå sönder kvinnans lägenhet i Kalifornien. Och kvinnan ska ha blivit så rädd att hon låste in sig på sovrummet. Men enligt kvinnans vittnesmål – hon heter Daphne Navarez och var tillsammans med 50 i tre år – fortsatte 50, först med att slå sönder dörren, därefter med att sparka mot hennes kropp.

När fallet togs upp i rätten förklarade polisen att prylar för ett värde av cirka 50 000 spänn var förstörda. 50 hävdade att han var oskyldig. Döms han, menar experter i USA, handlar det om upp till fem år i fängelse och drygt 300 000 kronor i skadestånd. Tills domstolen avgör huruvida 50 är skyldig till brotten eller om det är kvinnan som ljuger, får han inte kontakta henne. Han var också tvungen att lämna in alla sina vapen till polisen. Motherfuckers!


Ska man se något ljus i allt det elände som 50 tvingas gå igenom just nu är det – förutom att hans hörlurar gått hem hos Allbäck och allt annat härligt runt omkring – att hans musik får en annan trovärdighet. En snubbe som rappar om vapen, våld, knark och cash anses vara mer äkta om han också lever upp till det. Det är kanon att han står åtalad för kvinnomisshandel. Texten i en av hans senaste låtar, »First Date«, blir mer verklig när man vet att han står åtalad för att ha sparkat en kvinna. Så här går den:
»Just one night, two night. It could be three of us. Yeh, yeh, yeh. Girl, we could get it ooon. Where ya´ girldfriend. Girl, we can have a ball. Bring ya’ girlfriend. Life’s too short to not fuck on the first date

Låten fortsätter med att han rappar om att han vaknar upp klockan fyra på natten och att han inte vill prata med sin tjej, han är trött på det. Han vill bara knulla. Han fattar inte vad hon snackar om. Sedan rullar låten på, han kallar sin flickvän för bitch och sånt. Därefter går de ut på nattklubb: »I take you out for drinks and get you tipsy. Then I pull my dick out and I say kiss me. You’re ’bout to laugh ya little panties off. You only get one date. You better grab these balls. They wanna’ ride in fancy cars. That’s what bitches do.« 


Nej, mest av allt är det ändå trist att 50 Cent inte kan njuta av det här unika samarbetet med fotbollsförbundet. Sån här jävla skit ligger som en blöt filt över samarbetet. Men lugn bara, givetvis har representanter från förbundet fått bevis presenterat för sig som visar att 50 Cent inte är skyldig till det som han står åtalad för. Givetvis. De är ju säkra på att kvinnan ljuger. Annars hade de aldrig gått in i det här samarbetet. Så klart! 

Nä, kila iväg och köp de där lurarna nu. För 1 799 spänn är de dina!
 

I sin nya bok Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll skriver Olof Lundh om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna. Han skriver bl a om turerna kring den

Den 29 juli är Matt Damon tillbaka i rollen som Jason Bourne. Medverkar i filmen gör också bl a Alicia Vikander och Tommy Lee Jones. 

Skicka din adress och svaret på frågan nedan till tavling

Vi säger grattis till Tomas Stark, Gunnar Käll och Patrik Edman som alla visste att Grimsby kallas för The Mariners. De vinner två biobiljetter var till Grimsby. Grimsby med Sacha Baron Cohen och Mark Strong i huvudrollerna handlar om en MI6-

Smygläsning

Förbundskapten utan land

För 20 år sedan flydde Albert Bunjaki från Kosovo till Sverige för att rädda sitt liv. I dag är han tillbaka i sitt hemland för att försöka bygga ett landslag. Men han har inga matchtröjor och inga pengar, och laget får inte ens spela vänskapsmatcher.

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera