Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Hur ska ÖIS undvika förnedring?

I morgon möts Örgryte och IFK Göteborg på Valhalla IP. Offside frågade årets mesta derbyspelare hittills, ÖIS-mittfältaren Jakob Lindström, hur laget ska undvika förlust.

Det är bara försäsong och ni har redan hunnit krossa Utsikten, slå Gais och spela lika med Häcken. Vad är grejen?
– Det är roligt med derbyn! Det blir liksom en extra krydda som gör att matcherna känns skitviktiga trots att det bara är försäsong. Att slå de andra Göteborgslagen är väldigt viktigt, både för våra supportrar och oss, och därför taggar man till lite extra.
Senast ni mötte IFK Göteborg fick ni stryk med 5–0. Hur ska ni lyckas bättre på lördag?
– Det var väldigt dålig tajming förra gången vi mötte Blåvitt. Vi hade spelat match två dagar innan och det var mycket trötta ben i laget… Men jag ska inte skylla ifrån mig, det är klart att vi inte ska förlora med 5–0 även om Blåvitt är ett lag med många individuellt skickliga spelare. Vi kommer att försöka spela mer aggressivt den här gången. Att vara aggressiv och våga ta för sig är väldigt viktigt.
Du drog ju på dig en varning mot Häcken och ett rött kort mot Gais. Är inte det aggressivt nog?
– Haha, jo men nu menar jag som lag. Det är viktigt att vi vågar spela vårt eget spel.
Du uppskattar onekligen derbyn. Är du glad över att Gais ramlade ur Allsvenskan?
– Det är klart att jag är! Eller alltså, jag önskar ju ingen klubb olycka och jag har flera kompisar som spelar där men personligen tycker jag det är gött att ha ett par derbyn att se fram emot även i serien. Sedan tror jag att det kan vara bra för Gais att få en liten omstart också… Jag har läst att deras ekonomi inte är på topp, så då kan det nog vara nyttigt.
Vad har ÖIS för målsättning i år? Att spela allsvenska derbyn nästa år?
– Det är dumt att vara kaxig. Vi är nykomlingar så först och främst handlar det ju om att hänga kvar, sedan får man försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt när kontraktet väl är säkrat. Själv hoppas jag att min utveckling ska fortsätta och att jag ska bli en ännu viktigare spelare för laget.
Vad ser du mest fram emot i matchen mot Blåvitt?
– Folket på läktarna så klart. Jag hörde att 2000 biljetter hade sålts redan för ett par dagar sedan. Det kommer att bli grymt!

Vi sägger grattis till Anders Joelson, Conny Lavin och Henrik Mattsson som alla visste att Alex Ferguson blev engelsk mästare 13 gånger med Mancherster United. De vinner var sitt exemplar av Football Manager 2017.

Football Manager 2017

Vi säger grattis till Erik Tejeby, Martin Larsson och Kristoffer Gustafsson som alla visste att Stefan Schwarz sista klubb som spelare var Sunderland. De vinner var

Vi säger grattis till Maciej Zietara, Daniel Bergman och Imtiaz Karim som alla visste att helvetet har nio kretsar i Dantes

Smygläsning

Mañana i Mariehamn

I hela sin karriär har han fått höra att han borde bli mer seriös. För Bobbie Friberg da Cruz har det varit viktigare att ha roligt. Så hur kul kan man ha som högerback på Åland?

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera