Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Hur ska ÖIS undvika förnedring?

I morgon möts Örgryte och IFK Göteborg på Valhalla IP. Offside frågade årets mesta derbyspelare hittills, ÖIS-mittfältaren Jakob Lindström, hur laget ska undvika förlust.

Det är bara försäsong och ni har redan hunnit krossa Utsikten, slå Gais och spela lika med Häcken. Vad är grejen?
– Det är roligt med derbyn! Det blir liksom en extra krydda som gör att matcherna känns skitviktiga trots att det bara är försäsong. Att slå de andra Göteborgslagen är väldigt viktigt, både för våra supportrar och oss, och därför taggar man till lite extra.
Senast ni mötte IFK Göteborg fick ni stryk med 5–0. Hur ska ni lyckas bättre på lördag?
– Det var väldigt dålig tajming förra gången vi mötte Blåvitt. Vi hade spelat match två dagar innan och det var mycket trötta ben i laget… Men jag ska inte skylla ifrån mig, det är klart att vi inte ska förlora med 5–0 även om Blåvitt är ett lag med många individuellt skickliga spelare. Vi kommer att försöka spela mer aggressivt den här gången. Att vara aggressiv och våga ta för sig är väldigt viktigt.
Du drog ju på dig en varning mot Häcken och ett rött kort mot Gais. Är inte det aggressivt nog?
– Haha, jo men nu menar jag som lag. Det är viktigt att vi vågar spela vårt eget spel.
Du uppskattar onekligen derbyn. Är du glad över att Gais ramlade ur Allsvenskan?
– Det är klart att jag är! Eller alltså, jag önskar ju ingen klubb olycka och jag har flera kompisar som spelar där men personligen tycker jag det är gött att ha ett par derbyn att se fram emot även i serien. Sedan tror jag att det kan vara bra för Gais att få en liten omstart också… Jag har läst att deras ekonomi inte är på topp, så då kan det nog vara nyttigt.
Vad har ÖIS för målsättning i år? Att spela allsvenska derbyn nästa år?
– Det är dumt att vara kaxig. Vi är nykomlingar så först och främst handlar det ju om att hänga kvar, sedan får man försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt när kontraktet väl är säkrat. Själv hoppas jag att min utveckling ska fortsätta och att jag ska bli en ännu viktigare spelare för laget.
Vad ser du mest fram emot i matchen mot Blåvitt?
– Folket på läktarna så klart. Jag hörde att 2000 biljetter hade sålts redan för ett par dagar sedan. Det kommer att bli grymt!

I sin nya bok Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll skriver Olof Lundh om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna. Han skriver bl a om turerna kring den

Den 29 juli är Matt Damon tillbaka i rollen som Jason Bourne. Medverkar i filmen gör också bl a Alicia Vikander och Tommy Lee Jones. 

Skicka din adress och svaret på frågan nedan till tavling

Vi säger grattis till Tomas Stark, Gunnar Käll och Patrik Edman som alla visste att Grimsby kallas för The Mariners. De vinner två biobiljetter var till Grimsby. Grimsby med Sacha Baron Cohen och Mark Strong i huvudrollerna handlar om en MI6-

Smygläsning

Förbundskapten utan land

För 20 år sedan flydde Albert Bunjaki från Kosovo till Sverige för att rädda sitt liv. I dag är han tillbaka i sitt hemland för att försöka bygga ett landslag. Men han har inga matchtröjor och inga pengar, och laget får inte ens spela vänskapsmatcher.

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera