»Drygt 50 procent på lägret blir elitspelare«

Forskare talar om sen specialisering och distrikt skrotar ­elitsatsningar. Claes Eriksson, spelarutbildningsansvarig på ­förbundet, anser inte att detta är tecken på att den mjuka linjen härskar i svensk fotboll.

Numera får ingen under 13 år vinna en serie eller cup. Vad säger fotbollshjärtat?

Annons

– Att det är tråkigt att en sådan åtgärd behövs, men att jag förstår den. Anledningen är alla de tröstlösa samtal om resultathets med föräldrar och ledare som förts i många år.

Regeln innebär att du, som ansvarig för Elitläger och ungdomslandslag, snart stöter på 15-åringar utan samma erfarenhet av cupspel som tidigare generationer. Påverkar det ditt arbete?

– Regeln omfattar barn, och när spelarna blir 13 har de fortfarande en tid som ungdomar att förbereda sig för vad som komma skall.

Att Halland och Skåne inte skickar dist­riktslag till förbundets elitläger i sommar måste ändå påverka din vardag lite mer. 

– Ja, det är tråkigt. Framför allt för de spelare från distrikten som inte får delta. Skåne och Halland separerar en del av fotbolls­familjen, det beklagar jag.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?