Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Fransk klassiker och engelsk underhållning

Foto: Peter Widing Derbydags för Cristian Chivus Inter i helgen.

Derby i Milano eller tungviktsmöte i Paris? Här listar Offsideredaktionen sina favoriter i helgens fotbollsflora.

ARSENAL–ASTON VILLA, lördag 16.00
Johan Orrenius: »Vi behöver fansen mer än någonsin nu«, sade Arsenals försvarare Thomas Vermaelen efter 1–3 mot Bayern München. Det resultatet förvånade inte särskilt många – men hur kommer stämningen på Emirates att vara under mötet med Villa? Mot Bayern syntes inte den kända textbanderollen »In Arséne we trust« på arenan, och det har talats om att fansen öppet kommer att visa sitt missnöje åtta minuter in i matchen mot Villa. Wenger är tydligt frustrerad och upplever sin kanske svåraste tid i klubben sedan han anlände 1996. Missar Arsenal fjärdeplatsen i Premier League, vilket är fullt möjligt, tar nog tålamodet slut hos många gooners.
TV: Viasat Sport

NEWCASTLE UNITED–SOUTHAMPTON FC, 14.30 söndag
Anders Bengtsson: 
De har lika många poäng, 27, och har fyra poängs marginal till nedflyttningsplats. Endast tre lag har släppt in fler mål än dem i ligan, och samtliga ligger efter dem i tabellen. Men det här är ju bara siffror. Vad som gör att jag bänkar mig på söndag är spelet. När Newcastle spelar är det aldrig tråkigt – det är full fart framåt, lite koll bakåt, hårda tacklingar och långhåriga spelare. När de nu möter Southampton, som under Pochettino stundtals ser ut att ha ett spel som borde göra att de klättrar i tabellen, räknar jag med att bli underhållen.
TV: Viasat Sport.

FC INTERNAZIONALE–AC MILAN, 20.45 söndag
Victor Friberg: I söndags blev Inter fullständigt utspelade av Fiorentina. Tre dagar senare slog Milan Barcelona med 2–0 i Champions League. I derbyt får Inter, som sedan tidigare saknar Diego Milito, även klara sig utan avstängda Juan Jesus och Alvaro Pereira. Milan å sin sida lär starta med Mario Balotelli på topp, som inte vill annat än att dunka in ett par bollar mot sitt gamla lag. Om man ska vara ärlig så låter helgens Milanoderby avgjort redan på förhand, men hur många trodde inte att Milan skulle bli en munsbit för Messi och Co i veckan? Och för att damma av ett par klyschor: ett derby är alltid ett derby, motivation slår klass, och ja, bollen är rund…

TV: TV4 Sport Xtra.

PARIS SAINT GERMAIN–OLYMPIQUE DE MARSEILLE, 21.00 söndag
Henrik Ystén: När Le Classique (oh vad det bär mig emot att använda detta fabricerade namn på mötet) avgjordes i höstas blev det en duell mellan Zlatan Ibrahimovic och André-Pierre Gignac. Anfallarna gjorde två mål var och matchen slutade 2–2. Då stod Joey Barton på Stade Vélodromes läktare och njöt av atmosfären, engelsmannen var ännu inte spelklar för OM. På söndag ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot att ha honom på plan – för å ena sidan har han visat sig vara en bra tillgång för OM, å andra sidan behöver det här mötet inte direkt den extra tändvätska som en galen Barton har en tendens att ge. I övrigt är den stora frågan inför matchen vad »J-8« betyder? I förra veckans möte med Valenciennes bar OM-spelarna texten på vänstra ärmen av matchtröjorna och journalister världen över tolkade det som en signal från klubben och spelarna att de hade börjat räkna ner dagarna till mötet med PSG som låg åtta dagar fram i tiden. Det hade varit roligt om det var så men jag tror mer på den förklaring som läckt ut under veckan: på söndag presenteras en ny sponsor på ärmen, som ersättare till förra Technitoit. Det är visserligen en nedräkning det också, men så mycket tråkigare, så mycket mer självklar i denna fotbollsvärld där money talks. Eller… Joey Barton pratar ju en del han också förstås. Hoppet står till honom.
TV: TV4 Sport.

 

Vi säger grattis till Max Tallberg, Kim Odelberg och Eric Karlsson som alla visste att rätt svar på tävlingsfrågan var Frida Wallberg. De vinner två biobiljetter till filmen. Den 20 januari är det premiär för Bleed for this. Filmen är

Vi sägger grattis till Anders Joelson, Conny Lavin och Henrik Mattsson som alla visste att Alex Ferguson blev engelsk mästare 13 gånger med Mancherster United. De vinner var sitt exemplar av Football Manager 2017.

Football Manager 2017

Vi säger grattis till Erik Tejeby, Martin Larsson och Kristoffer Gustafsson som alla visste att Stefan Schwarz sista klubb som spelare var Sunderland. De vinner var

Smygläsning

Livet från den ljusa sidan

Den första halvan av »Lars-Tommy« gjorde EM-succé i somras, analyserar Champions League-fotboll i TV och har återvänt till landslaget. Den andra halvan har gjort sitt bästa för att undvika rampljuset. Offside följde med Tommy Söderberg till ett ungdomshem på Visingsö för att förstå varför han är som han är.

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera