Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Offside #2 2014

I Offsides andra nummer för året har vi letat upp de okända människorna i de allsvenska klubbarna som kan vara skillnaden mellan succé och fiasko. För vad händer om busschauffören väljer fel väg till bortamatchen? Vad händer om inte koordinatorn hjälper till att ordna dagisplats till nyförvärvets barn? Och vad händer om planskötaren inte pratar grästaktik med klubbens tränare? Möt åtta personer som många gånger glöms bort, som jobbar i skymundan, men som är lika viktiga som lagens stora stjärnor.

Det här är också numret där vi låter Henrik Rydström skriva långt och detaljerat om sin gamla tränare Nanne Bergstrand. Under reporterjobbet, när den före detta KFF-spelaren hänger runt i Bajenland – på träningar, på kansliet, under matchgenomgångar – finns det en central fråga i Rydströms huvud: Är Nanne rätt tränare för Hammarby IF? Är en självutnämnd flummare rätt person för en klubb i desperat behov av konkreta lösningar?

Dessutom bjuder vi på reportage om Gefle IF – vad händer med en förening som förlitat sig så mycket på en tränare som nu är borta? Johan Orrenius har följt den så ofta utskällda klubben i jakten på en ny identitet.

Mer från numret: Djurgårdens mittback Emil Bergström berättar om en uppväxt som innehöll hjärntvättning, Helsingborgs anfallare förklarar varför han inte vill lämna klubben trots lite speltid och så blir det långläsning om fotbollen i Afghanistan – kommer ligan överleva oroligheterna i landet? Offsides skickade en journalist och en fotograf till Kabul.

Till sist: Kommer ni ihåg Ken Fagerberg, tonåringen som lämnade Örgryte IS för 12 miljoner kronor 2008? I vår nya vinjett »Ödet« tar Anders Bengtsson reda på vad som hände därefter.

Numret når prenumeranter från och med den 19 mars och finns i butik från den 25 mars.