Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Offside #5 2016

I årets femte nummer av Offside kryper vi under skinnet på Janne Andersson. Och vem är bättre lämpad att syna vår nya förbundskapten i sömmarna än skribenten som själv hade honom som tränare i nio år? Men Per »Texas« Johansson nöjer sig inte med att träffa sin gamla chef, han passar även på att intervjua landslagsspionerna Jonas Thern och Tom Prahl – även dessa gamla Texastränare från Halmstads glada fotbollsdagar. Resultatet blir ett annorlunda och underhållande reportage med den underliggande frågan: Kan Janne och hans profilstarka ledargäng få en på papperet medioker svensk landslagstrupp att lyfta mot VM?

Inför den allsvenska höstspurten bjuder vi också på en fet intervju med Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg. Offsides chefredaktör Johan Orrenius träffade vid två tillfällen spelaren som genom matchavgörande mål, tufft spel och självsäkra citat aldrig upphör att väcka ont blod hos motståndarfansen. 

I numrets tredje längre reportage följer Axel Vikström, Offsides brygga till vårt östra grannland, Hasse Backes försök att »göra en Lagerbäck« med Finland. Och så åker vi till Ljungskile för att se om en bortglömd guldtränare kan rädda en landsortsklubb i knipa.

Dessutom i numret: intervjuer med Lilie Persson, Johnny Ekström, André Schubert, Daniel Sundgren och Martin Smedberg-Dalence. Och visar mannen med världens mest exklusiva samling av målvaktshandskar upp sina finaste exemplar. 

Sist men inte minst: derbyspecial! Följ med Oskar Månsson på gärdsgårdsderby i skogarna utanför Alingsås, läs om hur Ajax kunde släppa Johan Cruyff till värsta rivalen och lyssna till vad svensken som spelade inför 132 000 derbyåskådare i Glasgow minns av upplevelsen.