Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Offside #6 2016

I årets sista nummer – en riktig feting på 188 sidor – summerar vi årets allsvenska säsong på vårt alternativa sätt. Vi minns alla Hjálmar Jónssons skandaler, summerar Kári Árnasons humör, reder ut vem som är hårdast att möta i serien och en massa andra nördiga, anekdotiska och härliga saker. Dessutom avslöjar vi vem som tilldelas Offsides »Allsvenskans stora hjärta«. 

Vana poddlyssnare vet att Johan Orrenius lekt med tanken på att hitta en ny favoritklubb i vuxen ålder. Går det ens? Genom att ställa en rad krav om vad den nya klubben måste leva upp till, slutade det med att tyska SC Freiburg låg bäst till. Så vi skickade Johan till Freiburg! Resultatet blev ett underhållande, fascinerande och tänkvärt reportage.

 

Annars då? Jo, intervjuer med Edinson Cavani (som berättar om sitt fågelintresse), Özcan Melkimichel (som avslöjar vad som kan få honom att klippa sig), Superettans nästa bästa målskytt genom tiderna och FCK:s tränare Ståle Solbakken. 

Vi bjuder också på ett fint porträtt av Mino Raiola, signerat Simon Kuper, en mysig text om Tommy Söderberg, en tung granskning av Damallsvenskans verklighet och utmaningar och ett reportage om IFK Göteborg och hur man en gång för alla ska hitta en identitet som både inkluderar hela staden och kan leda till nya sportsliga framgångar. 

Och så tar vi ett brottargrepp på domare! Hur löser vi domarkrisen i Sverige? Är fjärdedomare meningslösa? Hur usel är Collinas självbiografi? Vem kan handsregeln? 

Sist men inte minst: Vad är roligast? Annandagsbandy eller Boxing day-fotboll? Det försöker vi reda ut.