Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Offside #3 2016

I årets första Supernummer vrider vi upp EM-termometern till max och bjuder på 196 sidor om slutspelet i Frankrike. Som ni ser pryds omslaget av Zlatan, världsstjärnan som Johan Orrenius dissekerar i en längre text. Hur påverkas Hamréns lagbygge och taktiska dispositioner av att en spelares status överstiger alla de andras tillsammans?

Vi synar också Sveriges gruppmotståndare i sömmarna. Vad bör Sverige se upp med i öppningsmatchen mot Irland? Vad gör Italiens Antonio Conte riktigt förbannad? Hur påverkas Belgien av stjärnorna Courtois och De Brynes kärleksbråk? Störst grepp tar vi dock på Irland – premiärmotståndaren som troligen måste besegras i Paris den 13 juni. Anders Bengtsson åkte till den gröna ön och kom hem med en annan berättelse om det fotbollsland vi vanligtvis förknippar med rent spel och glada fans. Utöver det har vi besökt landslagets nya försvarsgeneral Andreas Granqvist i Krasnodar och åkt till Emil Forsberg i Leipzig för att ställa frågan: Är du Sveriges lyckligaste fotbollsspelare? 

Vi har också tagit hjälp av två av de vassaste fotbollspennorna utanför Sveriges gränser. Engelsmannen Harry Pearson förklarar hur det gick till när hans landslag blev kvitt divorna och började uppträda ödmjukt. Fransmannen Philippe Auclair berättar om hur han var med och sänkte sin barndomsidol Michel Platini. 

Dessutom presenterar vi 24 miniporträtt på 24 EM-spelare som sticker ut på ett eller annat sätt. Någon måste vinna tillbaka sina lagkamraters förtroende, en annan blev rånad i vintras och en tredje ska möta sin egen bror. Gemensam nämnare: alla hoppas få skina i Frankrike.

Plus: Samtal med Ludwig Augustinsson, Lilian Thuram och Gianluigi Buffon; Islandsreportage, straffspecial och mycket, mycket mer.

Teckna din prenumeration på offside.prenservice.se senast den 13 juni, så får du detta nummer i din brevlåda!