Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Offside #2 2016

I årets andra nummer granskar vi polisens våld mot fotbollsfansen. Medan stökiga fans regelbundet stängs av från matcherna har ingen supporter någonsin fått en polis fälld för misshandel. Varför? Offsides reporter Oskar Månsson har träffat personerna vars anmälningar lades ner och hittat en rad märkliga omständigheter.

Dessutom har vi synat den allsvenska nykomlingen Östersunds FK ur en annan vinkel än den vanliga: den som handlar om en ovanligt charmig uppstickare som blandat framgång på planen med banbrytande metoder utanför. I Offsides reportage får klubbens starke man, ordföranden Daniel Kindberg, svara på helt andra frågor. Från Allsvenskan bjuder vi också på intervjuer med de på förhand mest kravtyngda tränarna: AIK:s Andreas Alm och Malmö FF:s Allan Kuhn. Vi har också träffat fem spelarprofiler som står inför en ödessäsong.

Annat än Sverige? Jodå. Det blir reportage från nordöstra England, där rivalklubbarna Newcastle och Sunderland lider än värre än vanligt. Och så har vi varit på ett infekterat derby i Aten.