Offside 4-2017 i butik.
Prenumerera idag!

En allsvensk sportchef som professionellt gått igenom en av sina tuffare vårar och en sportchef i division ett som såg fram emot en spännande säsong när plötsligt läkaren berättade att det kunde bli hans sista. Dessutom: Offside har hängt på en ö i Göteborgs skärgård under våren för att se om några av stjärnorna i juniorlaget kunde undvika livsfarliga utvisningar, en sprallig text om den beryktade mixade zonen, ett äventyrligt grepp om svenska exotiska flyttfåglar och ett piggt reportage om Jo Inge Berget – norrmannen som springer sig framåt i karriären.

När klockan började klämta för några pojkar på en ö i Göteborgs norra skärgård bestämde sig ­invånarna för att göra allt de kunde för att rädda både liv och det lokala juniorlagets överlevnad.
Det är en plats med kravallstaket och ett ställe där svettiga och stressade knegare vill få svar på frågor som nyduschade miljonärer helst vill slippa. Följ med ner i »mixen« – området som bjuder på både ­dramatiska och komiska skådespel.
För Husqvarnas sportchef Issa Iskander blev 2017 en säsong där fotbollen både betydde allt och ingenting.
AIK:s sportchef har varit med om mycket under sina nästan 20 år i föreningen, men det som hann hända under våren var något helt nytt.
Det enda Djurgårdens Magnus Eriksson ångrar är en ­tatuering på vaden.
Vi fångade några av Sveriges mer äventyrliga och nyfikna fotbollsproffs innan de flyttade vidare till andra okända delar av fotbollsvärlden.
När Jo Inge Berget insåg att han inte var nästa ­Ronaldinho slängde han sitt rosa pannband och slutade dribbla. Då kom lyftet. Offside har pratat självinsikt med ­Malmös bästa löpare.

Om Offside 4-2017
I årets fjärde nummer följer Johan Orrenius Husqvarna FF:s sportchef Issa Iskander under en vår som plötsligt handlade om så mycket mer än att bara vinna några matcher i division medan Anders Bengtsson hängt med ett gäng juniorspelare på en ö i Göteborgs skärgård som riskerar så mycket mer än en avstängning om de blir utvisade. Vi har också en lång intervju med AIK:s sportchef Björn Wesström och ett fascinerande reportage om Jo Inge Berget – MFF:aren som har ännu större lungor än skägg. Dessutom: intervjuer med Magnus Eriksson, Mikael Lustig, agenten Carl Fhager och ett gäng bortglömda spelare som hittat till hörn i världen som få associerar med proffsliv.

Medverkande
Anders Bengtsson · Victor Bomgren · Peter Claesson · Henrik Ekblom Ystén · Daniel Nilsson · Johan Orrenius · Linnea Rheborg · Kristofer Öste

Innehåll
Jo Inge Berget · De misstänkta · Mikael Lustig · Mixade Zonen · Proffsliv · Bortamatcher · Issa Iskander · Björn Wesström · Carl Fhager · Magnus Eriksson · Roland Nilsson · Trixaren