Jakten på Thunder – Ny bok från Offside Press

Jakten på Thunder är en gastkramande och högaktuell samtidsthriller. Boken har sålts till flera länder redan innan författarna satt punkt.

Långt bortom lagstiftning och kontroll drar en internationell maffia upp fisk för miljarder ur världshaven. De finaste filéerna landar på gourmetkrogar i New York, Paris och Tokyo medan pengarna stannar hos båtägare och affärsmän som håller sig dolda bakom falska papper och ständiga byten av båtnamn, bekvämlighetsflagg och besättning. När miljöorganisationen Sea Shepherd och den svenska kaptenen Peter Hammarstedt hittar den ökända trålaren Thunder vid randen av Antarktis ismassor blir det starten på världshistoriens längsta fartygsjakt, ett mentalt utmattningsspel i ett stormplågat ingenmansland.

Jakten pågår i månad efter månad. Samtidigt försöker en hemlig Interpol-operation i land få lagstiftningen att komma åt den hänsynslösa rovdriften på fisk och människor.

Prisbelönta journalister

De två prisbelönta journalisterna Eskil Engdal och Kjetil Sæter har djupintervjuat manskapet på de bägge båtarna. Dessutom har de träffat en rad människor som har till uppdrag att få stopp på det storskaliga tjuvfisket – ett av världens mest akuta och svårstoppade miljöproblem.

Utkommer 22 februari.

Förhandsbeställ boken här!

Jakten på Thunder - Omslag