Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Kim borde flytta hem till Hisingen

FOTO: Peter WIding

Enligt Göteborgs-Posten planerar Häcken att åka till Moskva för att locka hem Kim Källström. En titt i backspegeln visar att Kim bör lyssna på vad Sonny Karlsson har att erbjuda, eller skita i att komma hem alls.
Anledning: hemvändare vinner mest i klubben där de slog igenom.

Patrik Andersson
Hemkomst: Efter en skadefylld sejour i Barcelona valde »Bjärred« att flytta hem till MFF 2004.
Utfall: Hemkomsten blev en succé. Innan mittbacken slutade med fotbollen 2005, säkrade han som lagkapten upp defensiven då MFF vann SM-guld 2004. 2009 vann han dessutom TV3:s tävlingsprogram Superstars.

Anders Svensson
Hemkomst: Lämnade engelska Southampton för att flytta hem till Elfsborg och Borås 2005.
Utfall: Anders väntade inte med att leverera. Redan året efter hans hemkomst tog Elfsborg sitt första SM-guld sedan 1961. I fjol ledde lagkapten Svensson laget till ännu ett guld.

Henrik Larsson
Hemkomst: Som regerande Champions Leaguemästare flyttade Henrik Larsson hem till HIF 2006.
Utfall: Redan första året såg Larsson till att HIF vann Svenska cupen, och så väl 2007 som 2008 blev han allsvensk poängkung. Henkes hemkomst blev en succé även utanför fotbollsplanen: han blev utsedd till årets Victoriastipendiat, framröstad till Årets helsingborgare, Århundradets HIF:are och installerad som hedersledamot på Helsingkrona nation vid Lunds Universitet.

***

Anders Limpar
Hemkomst: Efter att ha vunnit SM-guld med AIK 1998 flyttade Limpar till Colorado Rapids 1999. När det var dags att återigen vända hem till Sverige valde mittfältaren Djurgården.
Utfall: Trots att Limpar inte spelade en enda match för Djurgården var hemkomsten till Stockholm ingen klang och jubelföreställning. Mittfältarens krog, LimpBar, vandaliserades av huliganer och Limpar spottades bokstavligen i ansiktet av uppretade supportrar. 2011 förlorade han mot Ingemar Stenmark i SVT:s Mästarnas mästare.

Mattias Jonson
Hemkomst: Valde Djurgården istället för ÖSK och Helsingborg när det var dags för att vända hem efter Englandsäventyret 2005.
Utfall: När Djurgården vann dubbeln 2005 spelade Jonsson endast sporadiskt på grund av skador. Skadehelvetet höll i sig för Jonsson, vars kanske främsta merit under sina sex år i Djurgården var nickmålet mot Assyriska som räddade klubbens allsvenska kontrakt 2009.

Stefan Selakovic
Hemkomst: 2005 valde Selakovic att flytta till Göteborg istället för att flytta hem till Halmstads Bollklubb.
Utfall: Den förre skyttekungen fick skolas om till högerytter sedan han helt tappat målkänslan i samband med återkomsten till Allsvenskan. Samtidigt drogs »Sella« in i en utdragen skattehärva som slutade med att både IFK Göteborgs förre kassör och klubbdirektör dömdes till fängelse. 2007 vann IFK Göteborg dock SM-guld.

Den 24 februari är det biopremiär för Grimsby med Sacha Baron Cohen och Mark Strong. En MI6-agent på flykt och anklagad för ett brott han inte begått har inget annat val än ta hjälp av sin fotbollsgalne bror. 

Skicka ditt svar på frågan

Den 12 februari är Derek Zoolander tillbaka på catwalken i Zoolander 2. 

Svara på frågan nedan och skicka ditt svar till 

Här är vinnarna i Steve Jobs-tävlingen