Sveriges största fotbollsmagasin

Logga in

Användarmeny

Spelarfru sökes

I Holland trodde mina medspelare att jag var homosexuell när jag varken hade flickvän eller sexuellt utbyte med prostituerade. Här hemma i Sverige är glåporden visserligen färre, men jag påminns ofta om mitt civilstånd.

– Haglund, hur är läget borta vid singelbordet? 

Hysén och Selakovic ropar i kör. De väntar sig inget svar, utan faller med övriga på bordet ut i ett stort garv. Jag vänder mig till de tre andra (nyss kontrakterade juniorer) på det avskilda singelbordet, grimaserar något och mumlar bittert om singellivets alla härligheter. 

Nu är sommaren över, jag är närmare 30 än 20 och överlägset äldst i laget utan någon runt armvecket. Det är inte så att jag i all enkelhet vänt mig hit till bloggen för att söka hjälp. Nej då, jag har provat allt: speeddejting, match.com, P3:s fredagssingel…

Jag har till och med låtit trycka upp en t-shirt med texten »singel, mitt mobilnummer
–> Call me!« Jag har haft den under matchtröjan i snart två månader beredd att visa som målgest. Målskörden har tyvärr lett till budskapets uteblivande. 

Men nej då, jag är inte desperat. 

Jag har bara otaliga gånger genom mailkorrespondens försökt pitcha konceptet »Fotbollsspelare söker fru« för TV4:s produktionsledning. Nu överväger jag att inleda diskussioner med Mjällby AIF – allt för att uppfylla kriterierna till höstens Bonde söker fru.  

Men nej då, jag är inte desperat. Jag har bara förstått att det finns ett annat kön på jorden – ett kön som är betydligt bättre än mig i de flesta avseendena, förutom fotboll (no disrespect damfotbollen). Jag söker nu frenetiskt efter min bättre hälft. Följande annons finns därför publicerad i landets tidningar kommande vecka. 

Trots mina försök har jag inte lyckats med vad alla mina fotbollsproffs till kolleger klarat av. Men som sagt, det är aldrig för sent! 

Är jag den du söker?

Hör gärna av dig, bilder mottages gärna. 

I sin nya bok Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll skriver Olof Lundh om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna. Han skriver bl a om turerna kring den

Den 29 juli är Matt Damon tillbaka i rollen som Jason Bourne. Medverkar i filmen gör också bl a Alicia Vikander och Tommy Lee Jones. 

Skicka din adress och svaret på frågan nedan till tavling

Vi säger grattis till Tomas Stark, Gunnar Käll och Patrik Edman som alla visste att Grimsby kallas för The Mariners. De vinner två biobiljetter var till Grimsby. Grimsby med Sacha Baron Cohen och Mark Strong i huvudrollerna handlar om en MI6-

Smygläsning

Förbundskapten utan land

För 20 år sedan flydde Albert Bunjaki från Kosovo till Sverige för att rädda sitt liv. I dag är han tillbaka i sitt hemland för att försöka bygga ett landslag. Men han har inga matchtröjor och inga pengar, och laget får inte ens spela vänskapsmatcher.

Läs mer om numret här | Köp numret | Prenumerera