Robin Söder om en ny vår

En av Sveriges mest uppskrivna talanger fick sin raketstart bromsad av skador. I skymundan gör nu 25-åringen, åtta år efter genombrottet, sin bästa säsong i karriären.

Du gjorde nio mål på Esbjergs tolv sista ligamatcher. Kan man tala om ett andra genombrott?

Annons

– Det skulle man väl kunna säga. Tidigare här i Danmark fick jag det inte att lossna och som alltid när man pratar om mig berodde det tyvärr på skador. Nu har jag äntligen fått ha kroppen i det skick som behövs och det är den stora anledningen till det »andra genombrottet«.

Hur ofta har du känt dig helt frisk i karriären?  

– I och med skadorna har det blivit många perioder då jag själv har trott att jag är helt hundra, fast jag egentligen inte är det. Jag har ofta kommit tillbaka och gjort ett tiotal matcher – bara för att sedan behöva lägga mig under kniven igen. Att känna att man inte är i den form man vill är väldigt påfrestande psykiskt.

Vad innebär det för dig att vara »i form«?

– Att man orkar göra de saker man vill på planen, att man känner sig fri i kroppen och att man känner att man kan förbruka den energipåse man har. En harmoni i både kroppen och psyket.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?