Annons

Dagboken Publicerad 19 juni 2018

Det brinner på läktaren!

MOSKVA. Spartak Stadium: rad 1, plats 30. Jag kan röra Polens avbytarbänk med mina händer utan att sträcka på mig. Jag sitter så nära Jan Bednarek, Kamil Glik, Rafal Kurzawa, Lukasz Fabianski och de andra potentiella inhopparna att förbundskaptenen Adam Nawalka, om han blir riktigt uppjagad eller förvirrad, kan peka på mig och säga: »Du ska in!«

Så hur mår vi, jag och polackerna? Jovars, temperaturen är några grader lägre än de senaste dagarna i Ryssland. Halvtimmen innan avspark öste det ner. Luften är ren och klar. Vi trivs. Kul att möta Senegal också! Offensiva rackare. Och med Khadim Ndiaye i mål, 33-åringen som hösten 2012 bodde i Småland och förgäves slogs om en startplats i Nanne Bergstrands Kalmar FF. Där pratar man fortfarande om hur han ofta gick runt och visslade på senegalesiska visor. Och om vattenpipan som han alltid satt och rökte under resorna till bortamatcherna. »Den hade ständig glöd«, sade Emin Nouri till Barometern några dagar innan den här. »Han försökte låta som en orm när han skulle rädda eller kasta ut bollen till någon. Du vet, han lät ›tsss, tsss‹«, sade Nouri också. Blås igång matchen nu, säger jag.

Mer från VM-dagboken

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Farväl, Barvikhinskaya Palace! Tack, Sverige!

  Vi har hört mexikanska supportrar vråla på Luzjnikistadion, vi har sett Ola Toivonen göra mål på Manuel Neuer och vi har åkt vilse i Moskva. Vi har sett dansk gåfotboll, vi har hört att maten på Fifaarenorna ska vara bra och vi har sett Ronaldo både filma och göra mål. Bilköer, mygginvasioner och dopp […]

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Gruppsegern i bilder

Sveriges bästa herrlandskamp på mycket, mycket länge skildrad genom Daniel Nilssons kamera.        

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Mot en ny sommarsaga!

Johan Orrenius från Jekaterinburg om en redan klassisk svensk landskampsdag.

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

En match för Sverige

Mexiko i eftermiddag, vinst krävs, en åttondel i potten. För Jimmy! För HELA Sverige!

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Danmark – Frankrike

  Danmark – Frankrike 0–0. VM:s tråkigaste match, tyckte många. Kanske det. Men Danmark är klart för VM-åttondel så det skiter väl Preben i. Och Åge Hareide, som skulle pensionera sig för några år sedan, kan unna sig ett glas vin när han under kvällen får se vilken motståndare som väntar i nästa runda. Här […]

Annons

VM-podden

Podden Publicerad 28 juni 2018

219. VM-resan: Del XIV

Sista VM-avsnittet från Offsides trupp i Ryssland. Inspelat mitt i natten efter Sveriges triumf. Tack kära ni, det har varit ett sant nöje.

Podden Publicerad 27 juni 2018

218. VM-resan: Del XIII

Skandinaviens brassar softar sig vidare, Argentinas avancemang men framför allt: Sveriges avgörande!

Podden Publicerad 26 juni 2018

217. VM-resan: Del XII

Ska Granen bli fotbollshjälte eller Årets Pappa? Hareide surar och en gammal mästare lackar ur på Argentinas fixering vid pungkulor.

VM-tvodden

Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Offsides VM-äventyr är till ända. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter.

Tvodden Publicerad 27 juni 2018

23. Destination Jekaterinburg

Anders vaknar ensam i Moskva. Johan och Daniel drar till Jekaterinburg. Mexiko-Sverige och Serbien-Brasilien står på agendan för Offsides utsända.

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.