Annons

Dagboken Publicerad 19 juni 2018

Det brinner på läktaren!

MOSKVA. Spartak Stadium: rad 1, plats 30. Jag kan röra Polens avbytarbänk med mina händer utan att sträcka på mig. Jag sitter så nära Jan Bednarek, Kamil Glik, Rafal Kurzawa, Lukasz Fabianski och de andra potentiella inhopparna att förbundskaptenen Adam Nawalka, om han blir riktigt uppjagad eller förvirrad, kan peka på mig och säga: »Du ska in!«

Så hur mår vi, jag och polackerna? Jovars, temperaturen är några grader lägre än de senaste dagarna i Ryssland. Halvtimmen innan avspark öste det ner. Luften är ren och klar. Vi trivs. Kul att möta Senegal också! Offensiva rackare. Och med Khadim Ndiaye i mål, 33-åringen som hösten 2012 bodde i Småland och förgäves slogs om en startplats i Nanne Bergstrands Kalmar FF. Där pratar man fortfarande om hur han ofta gick runt och visslade på senegalesiska visor. Och om vattenpipan som han alltid satt och rökte under resorna till bortamatcherna. »Den hade ständig glöd«, sade Emin Nouri till Barometern några dagar innan den här. »Han försökte låta som en orm när han skulle rädda eller kasta ut bollen till någon. Du vet, han lät ›tsss, tsss‹«, sade Nouri också. Blås igång matchen nu, säger jag.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.