Annons

 

Vi har hört mexikanska supportrar vråla på Luzjnikistadion, vi har sett Ola Toivonen göra mål på Manuel Neuer och vi har åkt vilse i Moskva. Vi har sett dansk gåfotboll, vi har hört att maten på Fifaarenorna ska vara bra och vi har sett Ronaldo både filma och göra mål. Bilköer, mygginvasioner och dopp i Svarta havet. Vi har sett Andreas Granqvist göra två VM-mål och vi har fått rapporter om tafsande supportrar i landslagströjor. Vi har blivit ledsna av den rasism som riktats mot en svensk spelare och vi har drabbats av magsjuka. Sprungit in i glada pensionärer i blågult och sjungande supportrar. Kannor på och tröjor av. Träffat mängder av trevliga ryssar och några arga. Pratat med pigga peruaner och ledsna iranier. Noterat en tjetjensk diktator på länk i den ryska statstelevisionen och tuggat på kycklingfiléer som varit rödare än Stalin. Umgåtts med stressade journalister och hängt med en avslappnad senegalesisk presskår. Vi har sett en säkerhetsansvarig starta ett bråk och och vi har suckat när John Guidetti skjutit ogenomtänkt. Vi har varit på plats när Sverige vunnit Grupp F, när man gjort lika många mål i en match som man lyckades göra på de sex tidigare. Vi har blivit förvånade.
Vi har känt oss stolta över Jimmy Durmaz.

Mer från VM-dagboken

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Gruppsegern i bilder

Sveriges bästa herrlandskamp på mycket, mycket länge skildrad genom Daniel Nilssons kamera.        

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Mot en ny sommarsaga!

Johan Orrenius från Jekaterinburg om en redan klassisk svensk landskampsdag.

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

En match för Sverige

Mexiko i eftermiddag, vinst krävs, en åttondel i potten. För Jimmy! För HELA Sverige!

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Danmark – Frankrike

  Danmark – Frankrike 0–0. VM:s tråkigaste match, tyckte många. Kanske det. Men Danmark är klart för VM-åttondel så det skiter väl Preben i. Och Åge Hareide, som skulle pensionera sig för några år sedan, kan unna sig ett glas vin när han under kvällen får se vilken motståndare som väntar i nästa runda. Här […]

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Matematik inför Mexiko

MOSKVA. När jag sent på midsommardagen lämnade min plats på Fisht Stadium i Adler halvsprang jag ner från pressläktaren. Med mobiltelefonen i min ena hand, en som berättade om hatet som hunnit välla in över och mot Jimmy Durmaz, rundade jag ett hörn. »Vad är det som händer hemma i … « Pang! Rätt in […]

Annons

VM-podden

Podden Publicerad 28 juni 2018

219. VM-resan: Del XIV

Sista VM-avsnittet från Offsides trupp i Ryssland. Inspelat mitt i natten efter Sveriges triumf. Tack kära ni, det har varit ett sant nöje.

Podden Publicerad 27 juni 2018

218. VM-resan: Del XIII

Skandinaviens brassar softar sig vidare, Argentinas avancemang men framför allt: Sveriges avgörande!

Podden Publicerad 26 juni 2018

217. VM-resan: Del XII

Ska Granen bli fotbollshjälte eller Årets Pappa? Hareide surar och en gammal mästare lackar ur på Argentinas fixering vid pungkulor.

VM-tvodden

Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Offsides VM-äventyr är till ända. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter.

Tvodden Publicerad 27 juni 2018

23. Destination Jekaterinburg

Anders vaknar ensam i Moskva. Johan och Daniel drar till Jekaterinburg. Mexiko-Sverige och Serbien-Brasilien står på agendan för Offsides utsända.

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.