Annons

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Matematik inför Mexiko

MOSKVA. När jag sent på midsommardagen lämnade min plats på Fisht Stadium i Adler halvsprang jag ner från pressläktaren. Med mobiltelefonen i min ena hand, en som berättade om hatet som hunnit välla in över och mot Jimmy Durmaz, rundade jag ett hörn. »Vad är det som händer hemma i … « Pang! Rätt in i en tjej som sålt dryck till törstiga åskådare under kvällen. Plastmuggarna rullade i väg, några petflaskor likaså. Vi hjälptes åt att plocka upp. Hon beklagade Sveriges förlust. Jag sa att hon inte behövde det. Det var ju rättvist. Tyskland var det bättre laget. Men det tog den där halvtimmen innan jag kunde se det.

30 minuter tidigare, klockan 22.50, var känslorna annorlunda. När domaren visade fem minuters tilläggstid och Sverige var en man mer på planen. Sverige var fem minuter från ett fantasiresultat att ta med sig österut till Jekaterinburg. Fem minuter från en fulländad insats mot ett lag där inte ens vår normalt bäste spelare hade tagit en plats på bänken. En bragd in the making. The shit was real. Då tog John Guidetti ett märkligt beslut. Minuten senare: Durmaz med ett lika dåligt beslut. Frispark till Tyskland. Sekunderna senare: ett klent murbygge av Olsen. Kroos vid bollen. 1–2. Tack och hej, leverpastej.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.