Annons

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Matematik inför Mexiko

MOSKVA. När jag sent på midsommardagen lämnade min plats på Fisht Stadium i Adler halvsprang jag ner från pressläktaren. Med mobiltelefonen i min ena hand, en som berättade om hatet som hunnit välla in över och mot Jimmy Durmaz, rundade jag ett hörn. »Vad är det som händer hemma i … « Pang! Rätt in i en tjej som sålt dryck till törstiga åskådare under kvällen. Plastmuggarna rullade i väg, några petflaskor likaså. Vi hjälptes åt att plocka upp. Hon beklagade Sveriges förlust. Jag sa att hon inte behövde det. Det var ju rättvist. Tyskland var det bättre laget. Men det tog den där halvtimmen innan jag kunde se det.

30 minuter tidigare, klockan 22.50, var känslorna annorlunda. När domaren visade fem minuters tilläggstid och Sverige var en man mer på planen. Sverige var fem minuter från ett fantasiresultat att ta med sig österut till Jekaterinburg. Fem minuter från en fulländad insats mot ett lag där inte ens vår normalt bäste spelare hade tagit en plats på bänken. En bragd in the making. The shit was real. Då tog John Guidetti ett märkligt beslut. Minuten senare: Durmaz med ett lika dåligt beslut. Frispark till Tyskland. Sekunderna senare: ett klent murbygge av Olsen. Kroos vid bollen. 1–2. Tack och hej, leverpastej.

Mer från VM-dagboken

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Farväl, Barvikhinskaya Palace! Tack, Sverige!

  Vi har hört mexikanska supportrar vråla på Luzjnikistadion, vi har sett Ola Toivonen göra mål på Manuel Neuer och vi har åkt vilse i Moskva. Vi har sett dansk gåfotboll, vi har hört att maten på Fifaarenorna ska vara bra och vi har sett Ronaldo både filma och göra mål. Bilköer, mygginvasioner och dopp […]

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Gruppsegern i bilder

Sveriges bästa herrlandskamp på mycket, mycket länge skildrad genom Daniel Nilssons kamera.        

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Mot en ny sommarsaga!

Johan Orrenius från Jekaterinburg om en redan klassisk svensk landskampsdag.

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

En match för Sverige

Mexiko i eftermiddag, vinst krävs, en åttondel i potten. För Jimmy! För HELA Sverige!

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Danmark – Frankrike

  Danmark – Frankrike 0–0. VM:s tråkigaste match, tyckte många. Kanske det. Men Danmark är klart för VM-åttondel så det skiter väl Preben i. Och Åge Hareide, som skulle pensionera sig för några år sedan, kan unna sig ett glas vin när han under kvällen får se vilken motståndare som väntar i nästa runda. Här […]

Annons

VM-podden

Podden Publicerad 28 juni 2018

219. VM-resan: Del XIV

Sista VM-avsnittet från Offsides trupp i Ryssland. Inspelat mitt i natten efter Sveriges triumf. Tack kära ni, det har varit ett sant nöje.

Podden Publicerad 27 juni 2018

218. VM-resan: Del XIII

Skandinaviens brassar softar sig vidare, Argentinas avancemang men framför allt: Sveriges avgörande!

Podden Publicerad 26 juni 2018

217. VM-resan: Del XII

Ska Granen bli fotbollshjälte eller Årets Pappa? Hareide surar och en gammal mästare lackar ur på Argentinas fixering vid pungkulor.

VM-tvodden

Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Offsides VM-äventyr är till ända. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter.

Tvodden Publicerad 27 juni 2018

23. Destination Jekaterinburg

Anders vaknar ensam i Moskva. Johan och Daniel drar till Jekaterinburg. Mexiko-Sverige och Serbien-Brasilien står på agendan för Offsides utsända.

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.