Annons

Dagboken Publicerad 21 juni 2018

Olssonvykort från Sotji

I kväll, några minuter efter att Frankrike–Peru blåsts av, sätter en annan domare visselpipan i munnen och drar i gång en ny match: Jonstorps IF–Grevie GIK. Det är en smärre kris i hemmalaget. Visserligen fick Jonstorp en poäng mot Ramlösa Södra IF i förra omgången, men klubbens officiella kanaler har rapporterat om en »tråkig trend där flera prioriterar annat än fotbollen« i A-laget. »Träningsnärvaro och närvaron på matcherna speglar sig i tabellen«, skriver man på sin hemsida. Nio återbud på grund av »resor, jobb och avstängningar gjorde att en redan tunn trupp blev trådsmal«. Vi får se hur det blir i kväll, i denna måstematch i division fem nordvästra Skåne. Kanske berättar Mats Olsson på söndag.

Jonstorps IF är som bekant Olssons lag. I alla år som jag kan minnas har han, åtminstone under pågående säsong, inlett spalten »Till sist« med några rader om Jonstorps IF. För mig som växte upp i vad som nästan kan kallas grannbyn (Lerberget), och som spelade ishockey i Jonstorp (bra puckföring), var det nästan overkligt att Olsson intresserade sig för något som jag hade så bra koll på. För Olsson var min idol. Kanske också den största anledningen till varför jag blev journalist.

Mer från VM-dagboken

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Farväl, Barvikhinskaya Palace! Tack, Sverige!

  Vi har hört mexikanska supportrar vråla på Luzjnikistadion, vi har sett Ola Toivonen göra mål på Manuel Neuer och vi har åkt vilse i Moskva. Vi har sett dansk gåfotboll, vi har hört att maten på Fifaarenorna ska vara bra och vi har sett Ronaldo både filma och göra mål. Bilköer, mygginvasioner och dopp […]

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Gruppsegern i bilder

Sveriges bästa herrlandskamp på mycket, mycket länge skildrad genom Daniel Nilssons kamera.        

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Mot en ny sommarsaga!

Johan Orrenius från Jekaterinburg om en redan klassisk svensk landskampsdag.

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

En match för Sverige

Mexiko i eftermiddag, vinst krävs, en åttondel i potten. För Jimmy! För HELA Sverige!

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Danmark – Frankrike

  Danmark – Frankrike 0–0. VM:s tråkigaste match, tyckte många. Kanske det. Men Danmark är klart för VM-åttondel så det skiter väl Preben i. Och Åge Hareide, som skulle pensionera sig för några år sedan, kan unna sig ett glas vin när han under kvällen får se vilken motståndare som väntar i nästa runda. Här […]

Annons

VM-podden

Podden Publicerad 28 juni 2018

219. VM-resan: Del XIV

Sista VM-avsnittet från Offsides trupp i Ryssland. Inspelat mitt i natten efter Sveriges triumf. Tack kära ni, det har varit ett sant nöje.

Podden Publicerad 27 juni 2018

218. VM-resan: Del XIII

Skandinaviens brassar softar sig vidare, Argentinas avancemang men framför allt: Sveriges avgörande!

Podden Publicerad 26 juni 2018

217. VM-resan: Del XII

Ska Granen bli fotbollshjälte eller Årets Pappa? Hareide surar och en gammal mästare lackar ur på Argentinas fixering vid pungkulor.

VM-tvodden

Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Offsides VM-äventyr är till ända. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter.

Tvodden Publicerad 27 juni 2018

23. Destination Jekaterinburg

Anders vaknar ensam i Moskva. Johan och Daniel drar till Jekaterinburg. Mexiko-Sverige och Serbien-Brasilien står på agendan för Offsides utsända.

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.