Annons

Dagboken Publicerad 21 juni 2018

Olssonvykort från Sotji

I kväll, några minuter efter att Frankrike–Peru blåsts av, sätter en annan domare visselpipan i munnen och drar i gång en ny match: Jonstorps IF–Grevie GIK. Det är en smärre kris i hemmalaget. Visserligen fick Jonstorp en poäng mot Ramlösa Södra IF i förra omgången, men klubbens officiella kanaler har rapporterat om en »tråkig trend där flera prioriterar annat än fotbollen« i A-laget. »Träningsnärvaro och närvaron på matcherna speglar sig i tabellen«, skriver man på sin hemsida. Nio återbud på grund av »resor, jobb och avstängningar gjorde att en redan tunn trupp blev trådsmal«. Vi får se hur det blir i kväll, i denna måstematch i division fem nordvästra Skåne. Kanske berättar Mats Olsson på söndag.

Jonstorps IF är som bekant Olssons lag. I alla år som jag kan minnas har han, åtminstone under pågående säsong, inlett spalten »Till sist« med några rader om Jonstorps IF. För mig som växte upp i vad som nästan kan kallas grannbyn (Lerberget), och som spelade ishockey i Jonstorp (bra puckföring), var det nästan overkligt att Olsson intresserade sig för något som jag hade så bra koll på. För Olsson var min idol. Kanske också den största anledningen till varför jag blev journalist.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.