Annons

Dagboken Publicerad 15 juni 2018

Once a philosopher, twice a pervert

Offsides team under fotbolls-VM i Ryssland: Johan Orrenius, Anders Bengtsson och fotograf Daniel Nilsson

Det råder delade meningar om vem som sade det först: journalisten och författaren Norman Mailer eller författaren och filosofen Voltaire. Hur som helst, citatet ska vara: »Once a philosopher, twice a pervert.« Alltså fritt tolkat; gör jag något en gång som jag aldrig tidigare gjort är jag en utforskare, någon som kan ryckas med i ögonblicken och utifrån dem komma till nya, skarpa insikter. Repeterar jag något är jag bara pervers. Slentrianmässig. Det är såklart en haltande sägning med ett par lager av orimligheter, men det finns ändå något där som jag gillar.

Jag har aldrig varit på ett VM. Jag har aldrig jobbat på ett mästerskap. Jag har knappt sett några landskamper på plats. Jag är grönare än Hulken i dessa sammanhang. Det är min styrka kommande veckor. Johan har kuskat runt på mästerskap, OS, Champions Leaguetillställningar … Daniel har gjort samma saker fast ännu mer än Johan. De har ryggsäckar hemma med färgglada Fifaloggor på, säkert också någon ful keps med en dansande OS-maskot. Jag är nybörjaren. Den orutinerade. Praktikanten. Han med de stora ögonen. Jag är filosofen.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.