Annons

Dagboken Publicerad 15 juni 2018

Once a philosopher, twice a pervert

Offsides team under fotbolls-VM i Ryssland: Johan Orrenius, Anders Bengtsson och fotograf Daniel Nilsson

Det råder delade meningar om vem som sade det först: journalisten och författaren Norman Mailer eller författaren och filosofen Voltaire. Hur som helst, citatet ska vara: »Once a philosopher, twice a pervert.« Alltså fritt tolkat; gör jag något en gång som jag aldrig tidigare gjort är jag en utforskare, någon som kan ryckas med i ögonblicken och utifrån dem komma till nya, skarpa insikter. Repeterar jag något är jag bara pervers. Slentrianmässig. Det är såklart en haltande sägning med ett par lager av orimligheter, men det finns ändå något där som jag gillar.

Jag har aldrig varit på ett VM. Jag har aldrig jobbat på ett mästerskap. Jag har knappt sett några landskamper på plats. Jag är grönare än Hulken i dessa sammanhang. Det är min styrka kommande veckor. Johan har kuskat runt på mästerskap, OS, Champions Leaguetillställningar … Daniel har gjort samma saker fast ännu mer än Johan. De har ryggsäckar hemma med färgglada Fifaloggor på, säkert också någon ful keps med en dansande OS-maskot. Jag är nybörjaren. Den orutinerade. Praktikanten. Han med de stora ögonen. Jag är filosofen.

Mer från VM-dagboken

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Farväl, Barvikhinskaya Palace! Tack, Sverige!

  Vi har hört mexikanska supportrar vråla på Luzjnikistadion, vi har sett Ola Toivonen göra mål på Manuel Neuer och vi har åkt vilse i Moskva. Vi har sett dansk gåfotboll, vi har hört att maten på Fifaarenorna ska vara bra och vi har sett Ronaldo både filma och göra mål. Bilköer, mygginvasioner och dopp […]

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Gruppsegern i bilder

Sveriges bästa herrlandskamp på mycket, mycket länge skildrad genom Daniel Nilssons kamera.        

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

Mot en ny sommarsaga!

Johan Orrenius från Jekaterinburg om en redan klassisk svensk landskampsdag.

Dagboken Publicerad 27 juni 2018

En match för Sverige

Mexiko i eftermiddag, vinst krävs, en åttondel i potten. För Jimmy! För HELA Sverige!

Dagboken Publicerad 26 juni 2018

Danmark – Frankrike

  Danmark – Frankrike 0–0. VM:s tråkigaste match, tyckte många. Kanske det. Men Danmark är klart för VM-åttondel så det skiter väl Preben i. Och Åge Hareide, som skulle pensionera sig för några år sedan, kan unna sig ett glas vin när han under kvällen får se vilken motståndare som väntar i nästa runda. Här […]

Annons

VM-podden

Podden Publicerad 28 juni 2018

219. VM-resan: Del XIV

Sista VM-avsnittet från Offsides trupp i Ryssland. Inspelat mitt i natten efter Sveriges triumf. Tack kära ni, det har varit ett sant nöje.

Podden Publicerad 27 juni 2018

218. VM-resan: Del XIII

Skandinaviens brassar softar sig vidare, Argentinas avancemang men framför allt: Sveriges avgörande!

Podden Publicerad 26 juni 2018

217. VM-resan: Del XII

Ska Granen bli fotbollshjälte eller Årets Pappa? Hareide surar och en gammal mästare lackar ur på Argentinas fixering vid pungkulor.

VM-tvodden

Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Offsides VM-äventyr är till ända. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter.

Tvodden Publicerad 27 juni 2018

23. Destination Jekaterinburg

Anders vaknar ensam i Moskva. Johan och Daniel drar till Jekaterinburg. Mexiko-Sverige och Serbien-Brasilien står på agendan för Offsides utsända.

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.