Foto: Daniel Nilsson

»Bra för svensk fotboll? Noggrannare tränaranställningar!«

Andreas Brännström är Offsides tränarkrönikör. I sin tredje krönika efterfrågar han vassare svenska tränarrekryteringar.

 Jag har en vän som är läkare. Något han snabbt blev varse var att så fort han hänger på sig läkarrocken tenderar andra människor att köpa precis allt han säger. »Det är läskigt, Andreas. Jag skulle i princip kunna säga att den där väggen är grön och få nickningar tillbaka«, sade han och pekade på den vita väggen bakom oss. 

Titlar fungerar ju ofta så, de för med sig respekt och trovärdighet. Få människor skulle få för sig att kliva in på universitetet för att utvärdera kunskaperna hos professorn i matematik. En advokatbyrå får sällan jobbansökningar från personer utan juristexamen. Inte ens på knattegymnastiken skulle någon vilja tala om för instruktören hur barnen borde ha landat efter en handvolt.

Annons

Ett tydligt undantag här är fotbollstränaren. 

Eftersom »alla« kan fotboll vet vi efter 90 minuter hur en Champions League-tränare borde ha gjort och vilka spelare som måste tas ut till nästa match. Alla vet exakt också hur tränaren, som de aldrig träffat, är som person och hur den dagliga verksamheten, som de aldrig besökt, bedrivs. 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?