En hund begraven

En ensamstående trebarnsmamma tvingades tårögd lämna tillbaka sin Donny Dog-dräkt till fotbollsklubben medan Sky sände live. Vad var det egentligen som hade hänt i Doncaster?

Detta är en text om Doncaster Rovers maskot Donny Dog.
Läs om fler maskotar i hetluften här.

Man kan förstå att de engelska rubrikmakarna gick igång den där junidagen 2011. 

I normala fall var Doncaster Rovers sällan något som genererade intresse på nationell nivå. Visst var det starkt att den förhållandevis lilla klubben just hade säkrat nytt kontrakt i The Championship, men hur många brydde sig om det förutom lagets supportrar? Den här storyn däremot. Klubbens maskot Donny Dog hade just vikt ut sig i Sunday Sports, en av Englands snaskigaste tabloider. Rent tekniskt var det förstås inte Donny som hade klätt av sig utan hans matte Tracy Chandler, den 40-åriga kvinnan som vanligtvis var i dräkten när Doncaster spelade match. Donny bara låg på sängen och kikade med sina stora hundögon bredvid Tracy som poserade i olika underkläder. När klubbledningen, som inte informerats om plåtningen, såg bilderna nöjde den sig inte med att skälla på Tracy. Två män beordrades till hennes hus för att konfiskera Donny och från klubben fick hon ett kort mejl som slog fast att hennes maskottjänster inte längre var önskvärda. 

Nyheten läckte förstås ut:


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

Kom in i värmen!

Ange dina uppgifter nedan för att registrera dig för uppdateringar och gratisläsning från Offside.

 

Tack för din registrering!

Ett bekräftelsemail har skickats till din e-post. Där hittar du instruktioner om hur du verifierar din e-postadress och skapar ett lösenord.

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Artikeln publicerades ursprungligen i Offside 1-2023 (23 januari 2023) och är skriven av .