Barfotaspelaren

I april skrev Brommapojkarnas John Guidetti kontrakt med Manchester City i förvissningen om att klubben hade en svensk manager som trodde på honom. En månad senare hade förutsättningarna förändrats drastiskt. 16-årige Guidetti kunde inte bry sig mindre: – Om jag blir så bra som jag vill kommer ingen att kunna hålla mig tillbaka. Jag ska spela VM 2010!

John Guidetti såg sig omkring i rummet. Han noterade kylskåpet och de två stora skinnsofforna. Han tittade på pappa Mike och på de tre tränarna – Sven-Göran Eriksson, Tord Grip och Hasse Backe. Han tänkte att Sven-Göran Eriksson såg precis så lugn ut som han alltid gör på TV. John fick ett infall och frågade »Svennis«:

– Får jag ta en bild med Micah Richards?

Annons

Manchester City skulle snart ut och möta West Ham i Premier League, arenan höll på att fyllas och pappa Mike inflikade att spelarna säkert hade viktigare saker att tänka på än att fotograferas med en tonåring som inte ens hade skrivit på ungdomskontraktet som klubben erbjudit. Sven-Göran Eriksson viftade bort pappans artigheter:

– Nej, nej, nej. Det här är viktigt. Jag ska hämta honom.

John ryckte nöjt på axlarna mot pappa medan managern kilade iväg. När Eriksson återvände hade han med sig backstjärnan Richards samt en fotograf.

– Om jag personligen skulle stå i valet mellan Sampdoria och Manchester City skulle jag välja City. Det säger jag inte bara för att jag är manager här, sa Sven-Göran Eriksson.

John replikerade:

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?