Flyttgubben

Efter att ha avverkat 13 klubbar på 15 år har Tobias Grahn skaffat sig ett rykte som hopplöst problembarn. Offside hakade på till nya villan i Örebro för att höra vad han hade att säga till sitt försvar.

Tobias Grahns silvergrå Mercedes krypkör Kungsgatan fram i centrala Örebro.

– Där ligger Stadium, mumlar Tobias. Vad fan, jag har ju sett det här någonstans.

Annons

Blicken far över husfasaderna i jakt på Indiskas logga. Han letar nya gardiner. Det är bara en av alla saker som måste fixas under dagen.

– Örebro alltså, jag är ju helt lost här, suckar han.

Kontraktet med Örebro SK sign­e­rades redan i början av februari men ett två veckor långt träningsläger i Turkiet sköt flyttbestyren på framtiden.

Mobilen ringer. Sängen har kommit. Tobias rattar ut ur stadskärnan och tar sikte på Almby, villaområdet fem minuter från centrum som är hans hem sedan några dagar tillbaka. Vi rullar in i en labyrint av prydliga radhus där sorgfälligt ansade häckar o­mgärdar gulbruna gräsplättar.

– Jag är ju stadsmänniska ut i finger­spetsarna så att bo i ett sånt här område är ju inget tema för mig, säger Tobias. Men jag måste tänka på min grabb, Anakin. Han har eld i röven och vill kunna åka inlines och spela innebandy. Det är nära till Behrn Arena också, 4,9 kilometer. Och när man ska bo på ett ställe ett eller två år kan man ju inte vara överkräsen.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?