Hem ljuva hem

I decennier har Luton försökt lämna sin omoderna och hånade arena. Men somliga älskar också Kenilworth Road för allt den inte är. Mitt i klubbens flyttplaner åkte Offside till en av Englands mest baktalade städer för att se vad en gammaldags fotbollsupplevelse är värd i dag.

Endast våra medlemmar kan lyssna på våra reportage. Bli Offsidemedlem här!

»Usel räcker inte. Den värsta arena jag har varit på, och jag har besökt över 50.« 

OMDÖME PÅ SAJTEN FOOTBALLGROUNDGUIDE.COM

Bakom ena långsidan på Kenilworth Road löper en smal gränd. Lägger jag mig tvärs över den skulle jag behöva krypa ihop i fosterställning för att få plats mellan läktarväggen och de låga tegelhusen. Inte för att någon skulle vilja bekanta sig närmare med den spruckna asfalten på passagen som erfarna besökare kallar »the shit alley«. En svag men tydlig doft av urin letar sig in i näsan, ånga pyser ut från allehanda rör, taffligt knutna soppåsar trängs med kasserade brädor på marken. Jag förvånas av att jag inte ser några råttor, men så är det också beckmörkt sedan en dryg timme.  

När skitgränden är avklarad kommer jag ut på Oak Road, där bortasupportrarnas insläpp är beläget mitt i en enkel radhuslänga av rödbrunt tegel. Från ingenstans dyker entrégrinden i järn upp bland de boendes ingångar: vanlig dörr, vanlig dörr, bortainsläpp, vanlig dörr, vanlig dörr. Inga Norwichanhängare syns till än. Det är över två timmar kvar till deras annandag jul-möte med Luton i The Championship och förmodligen sitter de fortfarande och värmer sig framför någon ölkran i centrum.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

Kom in i värmen!

Ange dina uppgifter nedan för att registrera dig för uppdateringar och gratisläsning från Offside.

 

Tack för din registrering!

Ett bekräftelsemail har skickats till din e-post. Där hittar du instruktioner om hur du verifierar din e-postadress och skapar ett lösenord.

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Artikeln publicerades i Offside 1-2023 (23 januari 2023) och är skriven av .