Minnen för livet

Inför varje stor turnering finns drömmen om ett land som stannar upp. Om ögonblick att återvända till när novemberregnet piskar mot rutorna. Vi fick ingen medalj i Ryssland, men vi fick landslagsbilder vi aldrig ska glömma.

 

Annons

Premiären. Tolv år hade gått sedan den senaste ­herr-VM-matchen när Sverige klev ut mot Sydkorea i ­Nizjnij Novgorod den 18 juni, och ett halvår sedan den bragdliknande insatsen mot Italien i playoffspelet. Hur bra var Sydkorea? Och Janne Anderssons landslag? Efter en ­nervös ­blågul start tog Sverige över allt mer. Men först när Viktor Claesson kapades i den andra ­halvleken fick Sverige chansen som verkade krävas. Andreas Granqvist ställde sig vid elva­meterspunkten. Målvakten åt ett håll, bollen åt det andra. 1–0 och den start i mästerskapet som så många spelare visste var nödvändig.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?