Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Mixade zonen

Tummelplatsen där landslagsspelare möter journalister är fruktad, baktalad och full av historier. Följ med ner till den mixade zonen och ett skådespel med plats för både komik och dramatik.

Omgiven av 14 reportrar berättar Marcus Berg att »det känns jävligt gött just nu«. Det har gått en och en halv timme sedan hans anfallskompis Ola Toivonen lyfte in 2–1 mot Frankrike från halva plan. Nu är det midnatt och spelarnas beteende i Friends Arenas mixade zon är nästan övertydligt. Antoine Griezmann, Raphaël Varane och Paul Pogba skyndar sig förbi kameror, mikrofoner och diktafoner utan att ens titta på reportrarna på andra sidan staketet. Marcus Berg och hans fnittriga lagkamrater ser däremot ut att njuta av varje nonsensfråga.

– Marcus, kan du berätta en gång till hur du upplevde Olas mål?

Annons

Visst kan han det. Skrällen, den sanslösa avslutningen i den 93:e spelminuten och förstaplatsen i VM-kvalgruppen får varenda spelare att bli intressant denna junikväll. Oscar Hiljemark har inte spelat en minut men får ändå i detalj redogöra för sina känslor. Bara Victor Nilsson Lindelöf är svårfångad. Hela landslagsveckan har han duckat för frågor om den stundande flytten från Benfica till Manchester United. Aftonbladets Simon Bank beskrev i en krönika inför matchen hur i princip varje fråga fick samma svar:

– Hur mår du?

– Jag har kontrakt med Benfica.

– Vad måste funka mot Frankrike?

– Jag har kontrakt med Benfica.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?