Rikard Norling om att göra sig förstådd

Med uttalandet »Du är vacker som få!« till en kvinnlig TV-reporter startade han en debatt om vad man får och inte får säga till en journalist. Själv vet han att hans sätt att uttrycka sig inte går hem hos alla, och att han kan framstå som luddig och »lite smått korkad«.

Hur förbereder du ett »pep talk« inför en match?

– Jag planerar dem mer och mer. Jag ser det som ett skådespel. Det gäller att få ihop det man vill ha sagt med ett kroppsspråk, ordval och uttryck som engagerar spelarna. Jag stämmer också av med vår mentala coach. Han har ofta tankar på hur jag kan motivera laget, utifrån hans samtal med spelarna.

Annons

Så dina metaforer är genomtänkta?

– Nej. Och jag vet att de kan bli skitdåliga ibland. Men jag vågar och försöker i alla fall. Det är som när man lär sig nya språk. Det är lite pinsamt och man är rädd för att misslyckas. Men jag vågar, även inför match.

Vilken av följande är du mest nöjd med: »Vi vill se oss själva blomma, inte på något sätt hälla giftigt medel på deras blomma för att vinna«, »Alla är nyckelspelare, alla får symbolisera den här nyckelringen som nyckeln hänger på« och »Plötsligt hade jag fått en extra ryggkota till«?

– Alla är bra på sitt sätt! Men ryggkotan var fin, den är bland de bästa jag levererat.

Vad betydde den då?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?