Uppgörelsen

En match där lagens fans sjunger samma sånger, där ärkerivaler dricker öl med varandra före avspark och s­pelarna umgås över laggränserna. Liverpool-Everton har länge kallats »det vänliga derbyt«. Offsides utsände Liverpoolsupporter fann en annan verklighet.

Singha-ölen smakade bra den där fuktiga och svettiga eftermiddagen på uteserveringen på Khaosan Road i Bangkok. Jag drack fem, sex, sju…  innan jag lämnade serveringen, dofterna och alla backpackers och lullade upp för trapporna. En liten thailändsk man med ring i näsan och en t-shirt med Sex Pistols-motiv mötte mig i dörren.

Han bad mig sitta ner och vänta. Min blick drogs mot fotona på väggarna: bleka västerlänningar, de flesta såg glada ut när de stolt tittade in i kameran och visade upp sina nya delfiner, latinska ordspråk och kinesiska tecken. I det ögonblicket försvann mina sista tvivel, jag skulle ju göra något mycket personligare än de där turisterna.

Annons

Den lille thailändaren kom tillbaka med en öl i handen.

– For the pain, sa han och skrattade.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?