Tvodden Publicerad 28 juni 2018

24. Spasiba!

Efter tolv dagar i Ryssland är Offsides VM-äventyr till ända. Johan och Anders har skrivit och poddat. Daniel har fotograferat och filmat. 23 dagboksinlägg, 14 poddar och 24 tvoddar blev det. Som sig bör efter stora mästerskap så summerar vi detta i en minikrönika. Här har ni tolv dagar i Ryssland, komprimerat till fyra minuter, »Offsides VM-krönika«. Tack för att ni har följt med oss på vår resa!

Tvodden Publicerad 26 juni 2018

22. Vilse i Moskva

Tillbaka i Moskva, oförstådda i Moskva, scammade i Moskva, taxibråk i Moskva, vilse i Moskva, tillbaka på snuttefilten Barvikhinskaya Palace.

Tvodden Publicerad 25 juni 2018

20. Criminal passport

Vi lämnar den ryska rivieran och Anders stöter på incheckningsproblem på flygplatsen i Sotji. Slut på lyx, tillbaka till Moskva och Johans hotellbokningar. Vi ser också till att följa upp Erik Lindh och Jörgen Perssons veteran-VM-resa.

Tvodden Publicerad 24 juni 2018

19. Knuffen i Adler

Tre förvånade australiensare ställer upp som skådisar i vårt försök till rekonstruktion av bråket efter slutsignalen mot Tyskland.

 

Tvodden Publicerad 22 juni 2018

14. Son Heungmin

Midsommarafton! Johan reder ut Son Heungmins namn, väcker upprymt Anders för att förmedla sin nya information och passar på att räta ut fler frågetecken kring VM-namn.

Tvodden Publicerad 21 juni 2018

13. På plats i Sotji

Vi är framme i Sotji inför midsommardagens match mellan Sverige och Tyskland här. I resans 13:e tvodd bidrar Johan med en historielektion om Sotji och Anders balkongfilosoferar om… ja, vadå?

Tvodden Publicerad 21 juni 2018

12. »Tomorrow Sochi!«

Mot Sotji! Efter två nätter och Portugal-Marocko i Moskva lyfter vi söderut. På väg till flygplatsen tvingar Anders en sömndrucken Johan att prata om Peter Wettergren.

Tvodden Publicerad 20 juni 2018

10. Barvikhinskaya Palace

Tidig onsdagsmorgon på det praktfulla hotellet i Moskva, Barvikhinskaya Palace. Anders väcker Johan med en allvarlig landslagsfråga och Johan förklarar den briljanta hotellbokningen. Dessutom: Leif Boorks galenskap, tysk oro och hur bör egentligen Sverige säkra upp defensiven mot Tyskland?

Tvodden Publicerad 18 juni 2018

8. The pod must go on

Efter Sveriges första VM-seger på tolv år rundar vi av kvällen med några utbrott, en kastad flaska och ett par vrål på en parkeringsplats i Nizjnij Novgorod.

Tvodden Publicerad 18 juni 2018

7. Wilson om Sverige

Strax efter Sveriges premiärseger mot Sydkorea ber vi en av världens mest prominenta fotbollsjournalister, Jonathan Wilson, analysera matchen. Dessutom förklarar han varför årets upplaga av England sticker ut och berättar om mötet med svenska supportrar på väg till arenan.

Tvodden Publicerad 18 juni 2018

6. Novgorod

Premiärdag! Sverige-Sydkorea! För Offsides VM-trio innebär det flugjakt på hotellrummet i Vladimir och bilfärd vidare mot Nizjnij Novgorod. Anders försöker toppa Simon Banks stridsropskrönika, uppmuntras av Ola Toivonens inre trygghet och smäller upp selfiekamera, selfiepinne och hamstermick i nyllet på Johan. Dessutom: sydkoreansk quiz, uppsnack vid Volga och Sports Illustrateds lätt skrattretande Zlatanvinkel. Nu kör vi!

Tvodden Publicerad 17 juni 2018

5. You know Uwe Rösler?

Matchtvodd! Det är en timme till avspark i vår första VM-match på plats, Tyskland-Mexiko på Luzjnikistadion i Moskva. Anders reder ut det tyska lagets hybris med en journalist och Johan undrar hur bekanta de tyska supportrarna är med Malmö FF:s nya huvudtränare.

Tvodden Publicerad 16 juni 2018

3. Ankomst Moskva

 

Offsides VM-trio landar i Moskva och Johan hugger direkt tag i två nigerianska supportrar och ställer dem på prov. Dessutom en inblick i hur det ser ut när resans andra podd spelas in.

Tvodden Publicerad 16 juni 2018

2. Memory

Anders utmanar Johan i landslagsmemory på flygplatsen före avfärden till Moskva. Det går sådär.

Tvodden Publicerad 16 juni 2018

1. Idioter på resa

VM-resan är igång! Tre minuter från en tidig lördagsmorgon på Landvetter med en mästerskapsladdad reportertrio. Premiäravsnittet av Offsides VM-tvodd!