Anders Bengtsson: »Ibland vill jag bara glidtackla den moderna fotbollen«

»Allt ska bli content, allt ska säljas, allt ska dramatiseras.« I veckans Fredagsbrev skriver Anders Bengtsson om en ny dokumentärserie som inte behövs.

Infantino är klar för ytterligare några år som Fifa-pamp, Messi drar i dagarna till Saudiarabien för nya inspelningar av reklamfilmer som ska lyfta landet, Qatar är på väg att köpa United och Transfermarkt påstår att Johan Oremo är kontraktslös. Det finns många anledningar att förakta världsfotbollen.

Men frågan är om inte Arsenals och Adidas nya tillrättalagda och fullkomligt klichéfyllda »dokumentärserie« om Gabriel Jesus är löken på laxen just nu. Come back stronger: the return of Gabriel Jesus heter den.

Arsenals brasseforward skadade knäet i mitten av november. Han opererades. Sedan rehabtränade han. Och i lördags sprang han in på planen igen. Filmmanus som varit betydligt vassare har ratats.

Det finns människor som seglat i en optimistjolle över Atlanten som har all anledning att undra vad fan det är som pågår. Det är som om att jag skulle göra en dokumentärfilm om min väg tillbaka från influensan. Johan drabbades av hälsporre häromåret men hade det goda omdömet att inte låta ett kamerateam filma honom i motljus när han kämpade med något som mest är en naturlig del av livet.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Anders Bengtsson

Artikeln publicerades Publicerad 17 mars 2023. Uppdaterad 17 mars 2023..

Annons