Johan Orrenius: »Njut av livet, Olle N gör det!«

I veckans fredagsbrev påminns Johan Orrenius om sitt första möte med huvudpersonen i ett av svensk idrotts präktigaste fiaskon.

Så här var det. Jag var hemma och vabbade för andra dagen i rad, stressad över att ligga efter med jobb och annat. Jag stod i köket och försökte förgäves separera två djupfrysta fiskpinnar när jag hörde en duns från vardagsrummet. Tvååringen hade rivit ner en ansenlig mängd Offsidetidningar från bokhyllan. Hans blick fastnade på omslaget till nummer 1/2014 – ett temanummer om förlorare. Wayne Rooney på framsidan, landslagsklädd: vita shorts, vit undertröja. Ansiktet syns inte eftersom han dragit matchtröjan över huvudet i besvikelse efter en någon särskilt tung förlust. Han ser ut som ett spöke på bilden och det var det tvååringen skrämdes av:

– Oooohh, oooohh!

Jag bläddrade fram till en mycket gladare bild: Glenn Hysén och Peter Larsson i en swimmingpool inför Italien-VM 1990. Ytterligare några sidor fram möttes vi av ett foto på dåvarande förbundskaptenen Olle Nordin, med en otymplig och tidstypisk videokamera på axeln. En trekvart senare sov tvååringen. Jag ställde tillbaka resten av tidningarna i bokhyllan och kom på mig själv med att undra vad mannen med den otympliga videokameran gjorde i samma stund.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Johan Orrenius

Artikeln publicerades Publicerad 10 december 2021. Uppdaterad 10 december 2021..

Annons