Johan Orrenius: »Perfekt läge för ännu en obskyr frifräsare!«

Det engelska ägarlotteriet har fällt ännu ett offer. I veckans Fredagsbrev skriver Johan Orrenius om oförutsägbara ägare.

När tänkte du på Oldham sist?

– Nu ska vi se hur det har gått för Gammelskinkan, kunde pappa säga i Tipsextrasoffan på 90-talet varpå han tog fram sin spelkupong samtidigt som han hetsåt guldnougat och bittert konstaterade att det bara blev nio rätt på stryket även denna vecka.

Oldham Athletic låg i högsta serien när Premier League startade 1992. De höll sig kvar i tre år och spelade FA-cupsemifinal två gånger. Efter det har det sakta men säkert gått åt helvete. Nästa säsong blir Oldham den första ursprungliga Premier League-klubben att spela non league football.

Förra helgens hemmaförlust mot Salford innebar degradering från League Two. Matchen tog nästan fyra timmar att genomföra. Med elva minuter kvar av ordinarie tid, och vid ställningen 1–2, tog sig hundratals Oldhamsupportrar in på planen. De var inte våldsamma. Enligt lokaltidningen Oldham Chronicle hade några av dem med sig en fotboll som de kickade mellan sig. Andra gjorde kullerbyttor och hjulningar. Flera höll upp en banderoll med texten »Get out of our club«.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

Kom in i värmen!

Ange dina uppgifter nedan för att registrera dig för uppdateringar och gratisläsning från Offside.

 

Tack för din registrering!

Ett bekräftelsemail har skickats till din e-post. Där hittar du instruktioner om hur du verifierar din e-postadress och skapar ett lösenord.

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Johan Orrenius

Artikeln publicerades Uppdaterad 28 april 2022..

Annons