Anders Bengtsson: »Ryssland kom med ett supertoppat lag«

Snart börjar EM i Schweiz! I veckans Fredagsbrev pratar Anders Bengtsson med det svenska amatörlandslagets förbundskapten.

På onsdag flyger Stockholmsklubben Wollmars FF:s herrlag till Bergamo i Italien. Därifrån tar de en buss till den schweiziska orten Zermatt, vackert belägen vid Matterhorn.

– Det blir definitivt ett par öl i bussen för att bli mjuk i kroppen inför torsdagens öppningsmatch mot Österrike, säger Sveriges spelande förbundskapten Viktor Lindsö.

Det här är tredje gången som division fem-klubben Wollmars FF representerar Sverige i amatör-EM, första gången var 2012. I nummer 3/2016, strax innan de skulle åka till ett nytt EM, pratade vi med Viktor om hans minnen från 2012.

– Efter att vi i öppningsmatchen besegrat Polen med 4–0 fick laget hybris, sade han. Vi festade hela natten och nästa dag var alla så bakfulla att vi förlorade mot Frankrike. Men vi återhämtade oss och tog oss till semifinal där det blev förlust mot blivande mästarna Spanien. Vi visste inte att laget som förlorat semifinalen mot mästarna automatiskt blev bronsmedaljörer, så när de sökte oss för prisceremonin hade vi redan kört igång med festandet igen.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

Kom in i värmen!

Ange dina uppgifter nedan för att registrera dig för uppdateringar och gratisläsning från Offside.

 

Tack för din registrering!

Ett bekräftelsemail har skickats till din e-post. Där hittar du instruktioner om hur du verifierar din e-postadress och skapar ett lösenord.

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Anders Bengtsson

Artikeln publicerades Uppdaterad 12 november 2022..

Annons