Anders Bengtsson: »Som att vara näst sämst på curling i Tanzania«

Hur många fler fastnar i bettingmörkret på grund av »Hemmaklubben«? Anders Bengtsson skriver om Svensk elitfotboll och dess medlemsklubbars ansvar i supportrars spelberoende.

Då säger vi grattis till AIK! Etta i Hemmaklubben 2022 och två miljoner in i klubbkassan. Ni var bäst på att få era supportrar att registrera ett konto på Unibet. I tisdags tackade klubben för stödet på Twitter: »Förstaplats i @unibet_Sverige’s Hemmaklubben och två miljoner kronor till @aikungfotboll – för tredje året i rad! Stort tack till alla er som röstat.«

Sedan kom det pliktskyldiga: »18+ | Stödlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.«

Det är inte många klubbar de senaste dagarna som inte redovisat miljonerna eller de hundratusentals kronor som de erhållit tack vare att Unibet fått nya kunder. Tyvärr lär det vara betydligt färre klubbar som anstränger sig för att ta ansvar för de supportrar som på grund av deras egna uppmaningar registrerat ett konto och som sedan spelar bort mer än de har råd med. Eller tror de 32 Sef-klubbarna på riktigt att det räcker om de påminner om att man ska »spela ansvarsfullt?« Anser de – och alla supporterpoddar som anmanar till registrering på liknande sätt – att de står utan skuld om deras hejarop leder till att en eller många utvecklar ett spelberoende eftersom de fick med en avrad om att det finns något som heter spelpaus.se?

– Det värsta som kan hända är att man vinner på sitt första spel, sade Magnus Rydeving till mig under en av de intervjuer som jag gjorde för min granskning om äktenskapet mellan Svensk elitfotboll och Unibet.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Anders Bengtsson

Artikeln publicerades Publicerad 11 november 2022. Uppdaterad 11 november 2022..

Annons