Johan Orrenius: »Vad kan du berätta som ger mig en löpsedel?«

Den frågan fick en ung Johan Orrenius att vilja be en fotograf att flyga och fara. Veckans Fredagsbrev handlar om den svåra konsten att hantera kritik.

Ska man tro La Gazzetta dello Sport, vilket man oftast bör göra, inleddes Kameruns landslagsmålvakt André Onanas VM-sorti med att förbundskaptenen Rigobert Song kritiserade hans målvaktsstil.

»Det här är inte Ajax«, ska Song ha sagt efter Kameruns förlust mot Schweiz, apropå målvaktens spel med fötterna. Konflikten eskalerade. Onana, med ett förflutet i just Ajax, uppskattade inte att behandlas som en provspelare och krävde en ursäkt (eventuellt snackade han skit om en lagkamrat också). Någon ursäkt fick han inte. Istället blev förbundspampen Samuel Eto’o rasande och Onana stängdes tillfälligt av från landslaget. Devis Epassy vaktade målet mot Serbien i den andra matchen.

Den här, får man ändå tillstå, rätt underhållande soppan innehåller säkerligen fler ingredienser. Men det jag framför allt tänker på är den svåra konsten att hantera kritik.

 


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Trevlig helg!
Johan Orrenius

Artikeln publicerades Publicerad 2 december 2022. Uppdaterad 2 december 2022..

Annons