Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

The Italian Job

Falskspel, miljonkrav och en ångestriden klubb­chef – här är den osannolika historien om hur målvakten Etrit Berisha lämnade ­Kalmar FF för Serie A.

Bakgrund: Svante Samuelsson var klubbchef i Kalmar FF mellan 2006 och 2016. När utländska klubbar började visa intresse för målvakten Etrit Berisha var Samuelsson redan en rutinerad förhandlare. Bakom sig hade han en rad uppmärksammade spelarförsäljningar – Ari Ferreira, Mattias Johansson, César Santin, Rasmus Elm – och nog hade det varit svettigt ibland. Men när en italiensk agent sommaren 2013 dök upp i Kalmar blev det starten på en cirkus som höll honom vaken på nätterna och hotade hela föreningens existens. För att hålla koll på alla turer började en pressad Svante Samuelsson dokumentera det stökiga händelseförloppet. 

 

Annons

19 juli 2013

– Zero.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?