Bråket kring Victor Nilsson Lindelöf

Våren 2019 rapporterade Olof Lundh att Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till en landslagssamling. En av anledningarna uppgavs vara att hans nära vän John Guidetti inte blivit uttagen. Här berättar Olof Lundh om källans trovärdighet, nyhetsvärderingen och de infekterade relationer som nyheten ledde till.

Jag var på semester och satt i en bil mellan Colorado och Kalifornien när SMS:et kom. Det var mars 2019, samma dag som Janne Andersson hade tagit ut EM-kvaltruppen till matcherna mot Bulgarien och Norge. Faktum är att det bara hade gått ett par timmar sedan truppen hade presenterats på en presskonferens när jag nu fick uppgifter om att Victor Nilsson Lindelöf skulle tacka nej.

Jag ringde till uppgiftslämnaren som förklarade att Nilsson Lindelöf var missnöjd med att vännen John Guidetti inte hade blivit uttagen. Det var inte hela förklaringen, sa min källa, men ett av skälen till att Manchester Uniteds mittback inte skulle vara med. Andra orsaker var att han matchats hårt i klubblaget och att han skulle bli pappa inom kort. 

Dessutom fanns, enligt uppgiftslämnaren, tvivel kring relationen med förbundskaptenen, som röstat på Andreas Granqvist som Årets försvarare i en jury samtidigt som Victor Nilsson Lindelöf fick det finaste priset, Guldbollen, av en annan jury. Även i den juryn deltog förvisso Janne Andersson, men han hade inte utslagsrösten. Någon månad tidigare hade Janne Andersson varit på Old Trafford och sett United och Nilsson Lindelöf, men inte fått till någon träff efter matchen.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 5-2020 (28 september 2020) och är skriven av .