Turkisk flykt, fotbollsarkeologi och snor som flyger i luften

Vecka 15 (6 APRIL – 12 april)
Detta är det fjärde kapitlet av Offsides fotbollsdagbok i coronans skugga. Alla åtta kapitel finns samlade här: Anteckningar från ett fotbollshål.

Anders: I eftermiddags meddelade Liverpool FC att de har ändrat sig. De ber om ursäkt. De ska inte ansöka om ekonomisk hjälp från staten. De förstod att de tagit ett beslut som slog tillbaka med våldsam kraft. De blir hyllade för att de vågar be om ursäkt, för att de hade modet och klokheten att tänka om. För att de tar samhällsansvar. 

När jag berättar för Johan skiner han upp i ett leende och berättar om Reza, en jämnårig kille på högstadiet i Motala. Någon hade dragit igång brandlarmet på skolan – full utryckning – och lärarna var tokiga. En lärare samlade Johan och hans kamrater för att fråga vem som var skyldig. Johan och alla andra visste att det var Reza, men de ville inte tjalla. Till sist erkände Reza, varpå läraren skällde på Johan och hans kamrater för att de varit så fega och inte sagt något. Reza däremot, han hyllades för att han så rakryggat erkänt att det var han.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 3-2020 (25 maj 2020) och är skriven av , .