Katalansk vegan i duell med konservativ manlighet

Som Ola »Rit-Ola« Andersson skulle ha sagt: Arsenals Héctor Bellerín ställer frågor till motståndarna. 

»Du är sämst i världen.« »Försvinn från min klubb din spanska hora.« »Snälla klipp dig.« »Fy fan vad ful du är.« »Du ser ut som en hemlös.« »Flata.« »Lägg av med den där veganskiten.« »Sluta försöka vara modell och lär dig slå crossbollar i stället.« »Du ser ut som en pundare.« »Fitta.« 

Kommentarerna under Héctor Belleríns bilder på hans Instagramkonto är en sorglig syn. Jag får stålsätta mig för att orka med hänsynslösheten som regerar i flödet. Den ena kommentaren är värre än den andra. Hatet har inget slut. Hur kan en 23-årig fotbollskille få så mycket skit?

För den som följt Arsenalbacken de senaste åren är stämningen i hans sociala medier ingen nyhet. Den ultrasnabbe katalanen som kom till Londonklubben från Barcelonas ungdomsakademi 2011 har under en längre tid varit den engelska fotbollens mesta mobboffer. Hans finlemmade utseende, välformulerade åsikter, alternativa kläd- och livsstil provocerar i en skärva av världen där arbetarklassens grovhuggna maskulinitet alltid varit kung.


Prova Offside i två månader för 20 kronor!

Därefter 39 kronor/månad. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto