Sveriges svåraste fotbollsquiz

Offside besöker en hypersvår tillställning för att få svar på frågan: Vad är det som driver alla dessa frågesportsfantaster?

Säsongsfinalsnerver. Det måste vara säsongsfinalsnerver. Jag hinner inte mer än komma in på sportpuben Retro på Södermalm i Stockholm innan jag ser Ulf Berglund, en av frågesportens två värdar, spilla ut sin öl över sekretariatets bord. Det är olyckligt, särskilt eftersom mannen mittemot, quizets teknikansvarige, just inlett reparationen av den mobil som styr spellistor och bildspel. Samtidigt irrar värd nummer två, frågesportens grundare Martin Görhed, omkring för att hitta de solglasögon han förlagt. Med en halvtimme kvar till »avspark« är det kvava rummet redan fullsmockat. Ett 6o-tal förväntansfulla män – bara män – fördelade på 14 lag.

– Vad blir det för inriktning i kväll? frågar en kille i 30-årsåldern vid bordet intill.

Annons

– Hammarby, svarar Martin Görhed. Hammarby säsongen 2018 är det genomgående temat. 

Stenansikte, men han skämtar. Martin försitter sällan ett tillfälle att påminna deltagarna om sina lagsympatier. Som bajare är han extra stolt över att ett lag innehållande Jesper Jansson och Joachim Björklund brukar delta. I kväll är de dock bortresta, precis som det namnstarka laget från Svenska fotbollförbundet. Men seriesuveränen Team Socrates är på plats, konkurrenten Rule Britannia likaså. Med två och ett halvt år i ryggen har Martin Görheds quiz blivit ett slukhål för fotbollsdårar. Den höga svårighetsgraden avskräcker inte, tvärtom. Förra gången nekades fem lag att ställa upp, på grund av platsbrist. 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?