»Infantino får börja snusa istället«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Peter Wettergren, assisterande tränare i Sveriges herrlandslag.

Du får ändra ett beslut från din ­spelarkarriär. Vilket blir det?

– När Klas [Ingesson] spelade i Mechelen var vi ett gäng som hälsade på honom. Vad jag inte visste var att Klas övertalat tränaren att låta mig provspela som mittback. Klas hade gått på: »Hela Europa är ute efter Wettergren!« Men vi hade semester och hade tagit några bira på planet ner, så jag var inte i skick för provspel. Men den grejen ångrar jag egentligen inte, jag var ändå för gammal då. Det enda som stör mig från min spelarkarriär är att jag var för bekväm. Jag tog inte de där extra grispassen och fick aldrig svaret på hur bra jag hade kunnat bli.

Annons

Efter att ha kvalat till VM 2018 får Janne Andersson en idé: han vill att landslaget ska ha sin bas på ett ryskt hotell utan internet för att spelarna ska komma närmare varandra. Hur reagerar du?

– Jag ringer till hans fru Ulrika och så ändrar vi tillsammans beslutet. Ulrika bestämmer över Janne, så han viker sig. Lägerliv utan internet hade kanske funkat ett par dagar – inte längre. Även fotbollslag måste följa med i samhällsutvecklingen.

Du får chansen att visa din barndoms Ödeshög för en internationell topptränare. Vem väljer du? 

– Jag hade tagit med mig Antonio Conte till mina föräldrar på Södra vägen. En passionerad och nytänkande tränare som jag skulle älska att få diskutera med. Samtidigt som vi äter mammas husmanskost.

Du får återuppleva en dag från ditt tränarliv. Vilken blir det?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?