Iván Óbolo

Han är en av Allsvenskans bästa forwards och har bidragit till över hälften av lagets mål. Dessutom marknadsfördes han hårt av den egna klubben innan transferfönstret stängdes. Så varför är Iván Óbolo kvar i AIK?

– I natt jag drömde nååågot som jag ofta drööömt förut. Jag drömde vi tog SM-guld, och Djuuurgår’n ååååkte ut.«

Det är två dagar innan transferfönstret stänger. AIK tar emot Trelleborg på Råsunda och på läktaren är förhoppningarna om SM-guld uppblandade med oro. I en artikel på aikbloggen.se inför matchen stod: »Eftersom det här mycket väl kan vara sista gången vi ser Iván Óbolo på Råsunda så bör vi verkligen ta chansen att njuta av hans smokinglir, för om han försvinner kommer det dröja länge innan vi får se en spelare av den kalibern i AIK igen.«

Matchen mot Trelleborg är på många sätt typisk för Solnalaget 2009 – stort spelövertag men förtvivlat svårt att få bollen i mål. I den 63:e minuten dribblar Martin Mutumba vid höger långsida. Han vänder om och spelar bakåt till nyförvärvet Antônio Flávio. Brasseanfallaren väggar med Bojan Djordjic, får tillbaka bollen och avancerar mot straffområdet, innan han släpper den till Dulee Johnson. Mittfältaren tar sig med snabba steg framåt och är helt ensam.


Prenumerera på Offside för 49 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? Logga in här. Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto här.

Artikeln publicerades i Offside 6-2009 (13 oktober 2009) och är skriven av .