Lars-Åke Lagrell

När Sverige skulle tillsätta en ny förbundskapten anklagades fotbollsförbundets ordförande för att ha ställt till med en såpa. För Offside berättar han om konflikten med Rosenborg, om Lars Lagerbäcks tidiga funderingar på att avgå och om när Sven-Göran Eriksson själv ringde upp och meddelade att han ville leda det svenska landslaget.

Lars-Åke Lagrells kala hjässa skiner i spotlightljuset när han kliver in genom dörrarna på Landvetter Airport Hotel. Mobiltelefonen är pressad mot örat, den beige kappan flyger i tvärdraget och i ena handen bär han på en tung svart portfölj. Till den journalist som precis ringt upp säger han:

– Nej, jag, i egenskap av ordförande för Svenska fotbollförbundet, har fått i uppgift av styrelsen att kontakta några av de namn som vi kom överens om på styrelsemötet i torsdags. Och visst, det kan jag säga, »Svennis« är ett av de namnen som jag har varit i kontakt med. Men inget är klart, det vet du, va?

Reportern frågar något. Lars-Åke Lagrell andas in, tar ny sats och säger:


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 7-2009 (01 december 2009) och är skriven av .