Lars Lagerbäck

Han är en av Sveriges mest framgångsrika förbundskaptener genom tiderna. Men det är de närmaste månaderna som kommer avgöra hans eftermäle. För Offside berättar Lars Lagerbäck om framtiden, om sin beundran för Zlatan Ibrahimovic och om fördelen med att ha utsetts till Sveriges tråkigaste man.

Kim Källström skickar iväg en hög, lång boll mot Markus Rosenberg som misslyckas med mottagningen. Som tur är. För där, i den fria ytan utanför straffområdet, dyker Rasmus Elm upp. Mittfältaren kortar stegen och vrider kroppen åt vänster för att tajma volleyträffen. Hård. Ytterskruvad. Bollen viker ner strax före ribban. Målvakten står still och ser den landa i bortre kryssets nätmaskor.

Det är ett ögonblick av briljans. Det är en 20-åring som gör ett sagolikt vackert mål i sin första riktiga landskamp. Det är ett skott som vevas i repris efter repris resten av TV-sändningen, till hyllningstal av expertkommentatorer.

Sverige vinner träningslandskampen mot Österrike med 2-0 och efteråt vill samtliga reportrar prata om Rasmus Elm. Rubriker om »Drömträffen« och »Succédebuten« är redan skrivna hemma på redaktionerna, nu ska artiklarna bara fyllas med bekräftande citat från spelare, ledare och experter.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 2-2009 (17 mars 2009) och är skriven av .