Det är som det är nu. Att rastlöst tråna efter Premier League-slutstrid, Champions League-tisdagar och allsvensk serielunk hör inte till våra mest allvarstyngda bekymmer denna vår. Men för många av oss är de där slutstriderna, fotbollskvällarna och ligalunken alltjämt en viktig och nu saknad del av vår vardag.

Någon plöjer mästerskapskrönikor, en annan fixar en fotbollsplan till sin dotter i trädgården och en tredje läser en fotbollsbok. Alla har vi våra sätt att stilla abstinensen.

Här låter vi Offsideläsare och poddlyssnare dela med sig av sina isoleringssysslor och karantäntips. Förhoppningsvis blir det en fin och förenande samling vardagsberättelser i sin enkelhet.

Skriv till oss på redaktion@offside.org.


Hur stillar du din fotbollsabstinens, Dennis Segerdahl?

– Med Football Manager 2013.

Varför? 

– Jag har spelat FM sedan 90-talet och tillbringat oerhört många timmar framför de olika versionerna, säger Dennis. Man grottar verkligen ner sig, så det lämpar sig väl om man vill att tiden ska gå snabbare. Jag har fastnat för just 2013-versionen, som jag tycker är det bästa fotbollsspel som någonsin gjorts. 

För att? 

– Det är den sista versionen där detaljerna inte tog överhand. De senaste spelen handlar så mycket om att sitta och pilla med detaljer, medan versionen från 2013 höll fast mer vid kärnan, vid det som gjorde spelet populärt från början.

Hur går det för dig?

– Just nu tränar jag några olika lag i Sydamerika. Jag är så van vid att spela i Europa så det är kul med variation. Att testa på ligor som har andra regler, där de till exempel spelar slutspel om mästartiteln. Och att försöka vinna Copa Libertadores förstås. 

Känner du lite extra för något av lagen du tränar? 

– San Lorenzo i Argentina. Du har säkert sett videor på deras publik, den är helt fantastisk! Det hade varit en dröm att få åka dit och se dem spela live. 

Har du haft konkreta planer på det?

– Inte i nuläget, men jag är väldigt svag för fotbollsresor som inte är så »mainstream«. Förra ett par år sedan såg jag en Champions League-kvalmatch på Gibraltar, och jag har tidigare sett division två-fotboll i bland annat Thailand och Slovenien. Jag har blivit lite trött på kommersialiseringen av fotbollen, och ser mycket hellre en match med San Lorenzo på Estadio Pedro Bidegain än en match med Barcelona på Camp Nou.

 

Text: Love Olsson
Foto: Privat

Artikeln publicerades 8 april 2020 och är skriven av .

Annons