Det är som det är nu. Att rastlöst tråna efter Premier League-slutstrid, Champions League-tisdagar och allsvensk serielunk hör inte till våra mest allvarstyngda bekymmer denna vår. Men för många av oss är de där slutstriderna, fotbollskvällarna och ligalunken alltjämt en viktig och nu saknad del av vår vardag.

Någon plöjer mästerskapskrönikor, en annan fixar en fotbollsplan till sin dotter i trädgården och en tredje läser en fotbollsbok. Alla har vi våra sätt att stilla abstinensen.

Här låter vi Offsideläsare och poddlyssnare dela med sig av sina isoleringssysslor och karantäntips. Förhoppningsvis blir det en fin och förenande samling vardagsberättelser i sin enkelhet.

Skriv till oss på redaktion@offside.org.


Vi lämnar över ordet till Erik Dahlberg, som i nuläget blandar friskt bland följande fotbollsrelaterade isoleringsaktiviteter:

1) EM-krönikorna på SVT Play. Underbara att ta del av och det mest fascinerande är hur en del fotbollsmatcher kan sätta sig i ens huvud som de gör. Att jag så tydligt minns vad som kommer att hända om sju sekunder. Att jämföra med hur minnet kan svika från det att jag går hemifrån tills jag står i affären för att handla.

2) Går igenom mina excelark över arenor jag har besökt och arenor jag ska besöka. I den senare kategorin byter jag ut och prioriterar friskt. Detta bör tolkas som en stor längtan efter den normalitet som gör att man kan bege sig iväg. Topp tre med kommande besök just nu:

Estadio Da Luz – Lissabon. Har varit på Sportings arena Jose Alvalade men Benficas mytomspunna återstår i huvudstaden.
San Mames – Bilbao. Det lär ska vara galenskap där och sådant är alltid minnesvärt.
Johan Cruijff Arena – Amsterdam. Den känns som en arena man bara bör ha på sin lista.

3) Vrider och vänder på de frysta tabellerna ute i Europa utan att egentligen bli så mycket klokare.

4) Läser egna texter från tiden som skribent samt från mina gamla bloggar. Nöjd ibland och tveksam ibland.

5) Gör upp en lista över läsordningen för de fotbollsböcker som ännu står olästa i hyllorna. I topp: Cantona: The Rebel Who Would Be King av Philippe Auclair. Cantona var, och är, en fascinerande människa på många sätt och jag har höga förväntningar på den här boken.

6) Hugger direkt när någon utmanar en med olika former av listor på Twitter och liknande. I stort sett alla listor som Leonard Jägerskiöld Velander endera har skapat själv eller retweetat. Skönt nördig är han och det behövs verkligen just nu. Två bra exempel är »klubbmärkesmästerskapet« och sådana där man ska sätta ihop ett lands favoritelva eller en favoritspelare per land. Jag kan aldrig motstå den typen av uppgift. Stört men kul!

 

Text: Erik Dahlberg
Foto: Privat

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Bra snack, boys!

Publicerad 10 juni 2020

Offsidesnack

Hajfenan

Publicerad 17 april 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019