Offsidesnack Publicerad 7 mars 2019

»Göteborgsprofilen« på besök

Med en och en halv vecka till premiär är repetitionerna inför Offside Live nu inne i sitt slutskede. 

I går fick vi besök av Martin Wahlqvist, programproducent på Kulturhuset Kåken i Göteborg. Genom åren har han doppat tårna i de flesta sorters kulturyttringar, men Martin poängterar gärna att han »jävlar i mig kan sin idrott«. Den kombinationen ledde honom till vår replokal. Och ni som har lyssnat på Offsides podcast under vintern: »Göteborgsprofilen«* finns nu på riktigt!

Vi är tacksamma för det. Vi är trots allt nybörjare på det här. Martins proffsråd gav oss nya infallsvinklar kring hur vi ska tänka och agera på scen, och eftersom han är den enda externa person som hittills har fått en förhandsvisning av föreställningen vill vi låta Martin berätta om sina intryck av dagen i replokalen.

Levde vi upp till dina förväntningar?

– På alla plan!

Du drog ofta på smilbanden och skrattade till några gånger – var det mest för att bekräfta oss eller var det genuina reaktioner?

– Genuina vill jag säga, kanske var det även några nervösa smil som smög sig in. Hur som helst fanns humorn definitivt där och ingen i publiken lär behöva gå hem »oskrattad«.

Men du antecknade också flitigt. Vad behöver vi slipa på mest under den här sista repetitionsveckan?

– Hm, det skulle vara ankgången isåfall… Så här sista veckan innan premiären är det bara att släppa sargen och inse att ni är grymma.

Många av de drygt tusen biljettinnehavarna har ingen aning om vad som väntar dem. Kan du ge Offside Live-besökarna en liten föraning om vad de kan förvänta sig av föreställningen?

– Det är en kompakt redogörelse ni har snickrat ihop om en antihjältes, eller bättre; en ovanlig huvudrollsinnehavares sökande efter Allsvenskans heliga Graal, dess innersta väsen. Om supporteranalyser och att hitta sig själv, om smärtsamma men ofrånkomliga frigörelser och om att gräva där man står.


* I avsnitt 248 av Offsides podcast berättade vi om Johans flyktiga svar om en »Göteborgsprofil« när familjemedlemmar i julas frågade honom om vilka som hjälper oss med föreställningen. Lyssna här:

Vi tackar vår Göteborgsprofil för hjälpen och påminner er som sitter utan biljett – särskilt om ni bor i Norrköpingsområdet – att det fortfarande finns några stolar kvar att fylla på Arbis Bar & Salonger den 21 mars. Säkra din plats här!

Artikeln publicerades Publicerad 7 mars 2019. Uppdaterad 7 mars 2019. och är skriven av .

Annons