Som alltid efter ett nytt poddavsnitt uppskattar vi engagemanget och reaktionerna från er lyssnare. Ett av lyssnarmejlen gjorde oss den här veckan särskilt fnissiga, så vi frågade mejlaren Andreas Brimberg om vi fick publicera hans välformulerade rader här i Offsidesnack. Det är inte riktigt en bingobricka som vi efterfrågade, men väl en punktlista med återkommande teman i podden. Vi lämnar över ordet till Andreas:


»Under nästan fem års poddande från er sida har jag vant mig vid en mycket god kvalitet. Ni var de första jag började lyssna på och har bestått medan andra program kommit och gått. Det senaste avsnittet var dock det bästa på mycket länge, där memorabiliadiskussionen kommer bli speciellt oförglömlig. Skrattade högt när Anders vill fortsätta efter lokföraren och Johan snabbt tvingas hoppa in med Halebops tågerbjudande som svag kontrast. Svårt också att inte ha ett stort leende på läpparna under Johans försök till kompensation för förra veckans ”spelarbussen” och under Stragediskussionen. Att ni inte kände er tvingade att dra en fotbollsparallell till den senare var härligt att höra. Tack så mycket för god lyssning under dessa år!

När ni nämnde Offside-bingot var det svårt att inte börja tänka på några saker, så jag skickar med några punkter att tillägga era tennis- och New Yorker-referenser:

• Anders hälsar lyssnarna och sin kompis Johan välkomna, alternativt hälsar Johan välkomna utan att nämna något om en kompis.

• En brasklapp om kvalitetssänkning läggs in, på grund av inspelningsplats, sjukdom eller snusuppehåll. Detta märks dock inte av: först när anledningen nämns igen vid avsnittets slut blir man påmind om dess existens.

• Ett ”fast” eller ”regelbundet” inslag annonseras eller får en fortsättning på sin korta levnadstid, exempelvis Hatten, Anders fingerspitz, Recensionen eller I spelarbussen.

• En alltför krystad övergång mellan ett fenomen/en händelse och något fotbollsrelaterat gör att lyssnaren längtar till en värld där podcasten inte är en fotbollspodd.

• En återkommande klenod dras (bara att en ”klenod” förekommer skulle vara en alltför lättfylld bingoruta), såsom Isakssons fiskkomiska faktaruta. (Här känner jag att fler klenoder varit återkommande, men jag kommer inte på några för tillfället. Kanske är det tillochmed så att en faktaruta inte ens kvalificerar som en).

• Podden ursäktar sig för att ge sig in i diskussioner den inte har tillräckligt med kunskaper för, exempelvis när den blir alltför analytisk.

• Johan gör en kortare imitation, kanske av Guidetti eller av någon på ett allsvensk kansli (har tyvärr tappat namnet på den djurgårdsrelaterade personen Johan imiterade frekvent ett tag, någon typ av kontaktperson var det nog).

• Någon har lyssnat på Lundhs podcast eller Martin Wicklins söndagsintervju, eller så nämns dessa intervjuares skicklighet.

Hälsningar,
Andreas Brimberg«


En bingobricka bidrar Johan Cheander med:

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019

Offsidesnack

El Clásico-bonanza

Publicerad 27 februari 2019

Offsidesnack

Champions League-läsning

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Att göra en Panenka

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Upplåsta hjärtan

Publicerad 14 februari 2019

Offsidesnack

Spelmissbrukets offer

Publicerad 1 februari 2019