Offsidesnack Publicerad 8 mars 2022

Sista chansen – få hem läsning från Transnistrien

Bilden är tagen i Tiraspol, huvudstaden i den autonoma regionen Transnistrien i östra Moldavien. Fotografen Mikhail Calarashan var där i mitten av februari för att berätta om höstens skrällag i Champions League, FC Sheriff, tillsammans med vår utsände reporter Rasmus Canbäck.

Några dagar senare invaderade Ryssland Ukraina. Transnistrien, med en 40 mil lång gräns till Ukraina, påverkas i allra högsta grad. De senaste tio dagarna har över 200 000 flyktingar tagit sig till Moldavien – många via just Transnistrien. Enligt utrikesministern Nicu Popescu är det fattiga landet nu nära en ekonomisk och samhällelig kollaps.

Reportaget om den besynnerliga klubben FC Sheriff i den känsliga regionen Transnistrien kommer i Offsides nästa nummer. Där märks också den annalkande allsvenska premiären i form av ett stort reportage om IK Sirius, en långintervju med Sebastian Larsson och ett samtal med spelaren som sprang mest av alla i Allsvenskan förra året. Och så har vi hälsat på Fridolina Rolfö i världens bästa klubblag.

Några bilder från innehållet:

Nu ligger numret i tryckeriets händer. Anslut dig som prenumerant senast klockan 18.00 i dag, tisdagen den 8 mars, för att vara säker på att få ta del av allt.

Prenumerera nu

Artikeln publicerades Publicerad 7 mars 2022. Uppdaterad 8 mars 2022. och är skriven av .

Annons