Offsidesnack Publicerad 16 mars 2018

Smyglansering!

I vårt nya nummer, som landar hos prenumeranter med start på måndag och som naturligtvis går att läsa i sin helhet på offside.org, kommer vana läsare kunna konstatera att tidningen ser lite annorlunda ut. Vi har nämligen fräschat upp oss! Den avslutande delen kommer framöver heta »Fotbollskultur« och bestå av en rad olika krönikor, recensioner och fotbollskulturella utsvävningar.

I några år har vi känt att Offside har saknat ett »intellektuellt fotbollsutrymme« – i mindre pretentiösa ordalag: några sidor där skribenter får möjligheten att ta ut svängarna om saker, fenomen och snackisar på ett underhållande, argt eller kritiskt sätt.

Och nu när vi gjort vår första »Fotbollskultur« känner vi att det blev riktigt bra! Segmentet ger tidningen en ny dimension, ett annat temperament. Det ger också oss möjligheten att använda nya skribenter.

Vi bjuder redan nu på en av texterna: Johanna Frändéns lilla pärla om sin mamma, Fantasy Premier League och hur deras relation förändrats sedan de skapade sitt första fiktiva lag. Johannas text är upplåst och tillgänglig för alla att läsa: »Lättsam familjelek blir blodigt allvar«.

Andra fotbollskulturella texter som du kan läsa på den här sajten från och med måndag (eller i tidningen):
• Sara Martinsson om hemliga supportrar
• Olof Peronius om hur en engelsk supportersång tar allt mer plats på läktarna i Tyskland
• Christian Dauns betraktelser från en Martin Mutumba-föreläsning i Rinkeby
• Anders Bengtsson om TV-serien Gomorra och Napoli
• Erik Eje Almqvist om Bröndbys plats i Köpenhamn
• Robin Ridell om fotboll och Twitter

Vi hoppas att ni tycker att det här blev en lika bra start som vi gör. Trevlig läsning!

Artikeln publicerades Publicerad 16 mars 2018. Uppdaterad 16 mars 2018. och är skriven av .

Annons