När vi gav ut sommarnumret 4/2007 skickade vi med en lyxig reseguide med smultronställen, dråpliga avkrokar och andra kultplatser att semesterbesöka runtom i landet. Allt från supporterpubar och fotbollsmuseer till initierade Söderpromenader i Nackas fotspår, Pål Lundins golfranch i Osby och landsvägen i Ödeshög där Klas Ingesson krockade med en älg. En Sverigeresa i fotbollens tecken – från landets sydligaste fotbollsplan (där Andreas Isaksson hängt in tröjor från Juventus, Rennes, Manchester City och landslaget) till Parkalompolo.

13 år senare är alla tips knappast aktuella längre, men kanske kan någon av de 169 platserna spela en roll under en sommar då många av oss tillbringar semestern på svenska bilvägar och landställen.

Därför har vi nu sett till att fler kan ta del av guiden (som nog skulle må bra av en uppdatering, något för nästa år?). Tyvärr går den inte att köpa, men alla som prenumererar på Offside och som har aktiverat sitt digitala konto kan läsa »Sverigeresan« i PDF-format här. Ni som har sparat den fysiska bilagan från 2007 gör bäst i att rota fram den ur samlingen och placera i handskfacket, alternativt njuta av i hängmattan. Trevlig läsning!

TA MIG Till SVERIGERESAN!

Artikeln publicerades 1 juli 2020 och är skriven av .

Annons